FinansNyhet

Styrelsen vill skrota Seamless flaggskepp – aktien rasar

Publicerad

Fintech- och it-bolaget Seamless styrelse föreslår att bolagets betalapp och flaggskepp Seqr avvecklas eller säljs. Styrelsen öppnar också för en nyemission för att tillföra bolaget 100 miljoner kronor. En extra bolagsstämma ska hållas om två veckor. Seamless aktie rasar med över 46 procent på utspelet. 

Realtid.se

Realtid.se berättade på tisdagsmorgonen att Seamless även tappar sin treasury- och IR-chef Martin N Larsson som på egen begäran valt att lämna bolaget. 

Och nu står det alltså också klart att styrelsen vill avveckla Seamless flaggskepp Seqr, en Swish-liknande app för överföringar i både Sverige och utomlands, främst Europa. Efter beskedet föll Seamless aktie – som handlas på First North – kraftigt med hela 46,27 procent vid lunchtid på tisdagen, med en köpkurs på 2,22 kronor och en säljkurs på 2,23 kronor.

”Övervägandet att avveckla SEQR bygger på en grundlig analys av konkurrensfördelar och faktorer av betydelse för högsta sannolikhet för framgång. Genom att avveckla det kostnadskrävande B2C-erbjudandet skulle bolaget både kunna tidigarelägga övergången till vinst och fokusera på de aktiviteter där konkurrensfördelarna är mest uppenbara och hållbara”, skriver styrelsen.

Annons

Styrelsen föreslår att Seamless istället fokuserar helhjärtat på sina B2B-erbjudanden och i synnerhet sina så kallade ”e-products” eller ”elektroniska produkter” 

”Med ett rent B2B-fokus bedömer Seamless ledning och styrelse att bolagets aktieägare skulle kunna dra fördel av en snabb tillväxt med lägre risk (…)  eProducts, som för närvarande är den verksamhet inom bolaget som genererar störst intäkter, har omstrukturerats och skiftat fokus efter en längre period av förluster. Under det nya ledarskapet och med en uppdaterad produktportfölj ser vi en snabb rörelse mot vinst och fortsatt hög avkastning på investerat kapital framöver”, skriver styrelsen.

Styrelsens förslag kan kräva aktieägarnas godkännande och en extra bolagsstämma kommer troligen att hållas inom två veckor. 

Annons

Realtid.se har sökt Seamless vd Tomas Jalling och dess avågående treasury- och IT-chef Martin Nilsson. Vi har även sökt bolagets styrelseordförande John Longhurst, men det angivna numret går till växeln som i sin tur inte har något direktnummer till John Longhurst.

Annons