Juridik

"Stort intresse från internationella investerare"

Energiområdet går särskilt bra för advokatbyrån Setterwalls just nu. Även juridisk rådgivning inom digital transformation är ett extra hett område för byrån, som nyligen fick ett prestigefyllt pris inom flera av sina tillväxtområden.

Uppdaterad 2019-05-13
Publicerad 2019-05-13

Setterwalls har nyligen fått högsta ranking inom energi, IT och telekom samt IP (intellectual property –  immateriella rättigheter) och media i den senaste rankingen från rankinginstitutet Legal 500. Idag arbetar tolv delägare och drygt 40 biträdande jurister inom de tre grupperna, utspridda på byråns samtliga tre kontor i Sverige. Dessa områden tillhör också de som växer mest på byrån.

Inom energiområdet är det alltjämt en stark efterfrågan både inom transaktion och regulatory.

– Internationella investerare visar fortsatt starkt intresse för Sverige och även flera nya tillståndsprövningar, inte minst på vindkraftssidan när det gäller nyprojektering och så kallad “re-powering”, säger Kristina Einarsson som är managing partner (motsvarande vd) på Setterwalls.

Avseende IT och telekom efterfrågas framförallt juridisk expertis som är kopplad till den digitala transformationen, till exempel integritetsfrågor. Inom IP-området får kännetecken en allt större kommersiell betydelse vilket driver en efterfrågan på tjänster. Därutöver är det flera områden, till exempel Fintech, Medtech och Blockchain som är starkt regulatoriskt påverkade.

Vad gör er framstående inom dessa områden?

– Ett starkt delägarteam som har arbetat länge inom områdena och har en bra återväxt. Vi har också varit framgångsrika med att arbeta med frågor i framkant. Exempel är e-handel, komplexa IT-upphandlingar, stora uppdrag för offentlig sektor, tranasaktionsärenden inom energiområdet och regulatoriska ärenden inom området. Vår IP-verksamhet är en av Sveriges största vad gäller patentprocesser, säger Kristina Einarsson.

Legal 500 har också listat fem advokater på Swetterwalls som ”next generation lawyers” och totalt nio advokater som ”leading lawyers”, varav tre är nya på listan; Åsa Erlandsson, Patric Olofsson och Tove Andersson.

Vad utmärker dessa tre advokater som är nya på listan?

– Förutom att de besitter en stark expertis och stor erfarenhet inom varsitt juridiska område så måste en "leading individual" klara av att göra rimliga avvägningar mellan juridiska frågeställningar och lösningsorienterad affärsmässighet. Förutom det så tror jag att samtliga har väldigt kul på jobbet och har ett stort engagemang inom sin expertis område som jag tror är avgörande drivkraft för att lyckas.

Platsannonser

Logga in