Karriär & ledarskapNyhet

Storebrand stärker inom ränteförvaltning – Gustaf Linnell ny chef

"Det är väldigt glädjande att vi nu kan utveckla detta verksamhetsområde och möjliggöra för våra kunder att saminvestera med oss", säger Jan Erik Saugestad, vd Storebrand Asset Management. Foto: Pressbild
Publicerad
Uppdaterad

Johan Hedengren och Susanna Kaas von Mentzer ansluter till Storebrands svenska förvaltarteam. Sedan i november leds svenska ränteteamet av Gustaf Linnell.

Marlène Sellebråten

Storebrand Asset Management har rekryterat Johan Hedengren och Susanna Kaas von Mentzer till svenska ränteteamet. Gustaf Linnell, som arbetat i Storebrandkoncernen sedan 2011 och i det svenska ränteteamet de senaste sju åren, tog även formellt över som chef för det svenska ränteteamet i november. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Stort fokus har lagts på att hitta personer som kan komplettera teamets existerande strategi och förvaltningsfilosofi. Deras erfarenheter från handlargolvet på bank tillvaratar vårt fokus på marknadsnära förvaltning samtidigt ger det oss möjlighet att stärka vår position som en av Nordens bästa ränteförvaltare, säger Gustaf Linnell, ny chef för Svenska Räntor, Storebrand Asset Management, Sverige, i en skriftlig kommentar.

Johan Hedengren tillträder 2 februari och kommer närmast från en roll som gymnasielärare i matematik och fysik och arbetade dessförinnan länge inom finansbranschen, däribland på Nordea, Barclays och Morgan Stanley med fokus på trading med stats- och bostadsobligationer samt swappar.

Annons

– Jag tog en behövlig paus från finansbranschen och lät mig inspireras av unga genier under en tid. Förhoppningsvis har jag även under min tid som lärare lyckats locka några av dem till världens mest spännande bransch. Trots att jag trivdes bra som lärare längtade jag tillbaka till finansvärlden och ser nu fram emot att bli en del av Storebrands ränteförvaltning, säger Johan Hedengren.

Susanna Kaas von Mentzer tillträder 31 mars och kommer för sin del närmast från Swedbank där hon senast hade en roll som handlare med fokus på FX derivat och repor. Hon arbetade dessförinnan med både XVA trading och kvantitativ riskanalys.

– Det ska bli väldigt spännande att bli en del av förvaltarteamet i Storebrand. Jag har följt deras arbete länge och är särskilt inspirerad av fokuset på hållbarhet. Jag gillar också deras teambaserad approach och breda tillnärmning. Allt inom ränteförvaltning är så oerhört sammankopplat vad gäller marknader och olika instrument. För att kunna leverera riktigt god avkastning är det viktigt att förstå helheten och olika beroenden, säger Susanna Kaas von Mentzer.

Annons
Annons