Finans Nyhet

Storåkers: ”Det är existensiellt”

Publicerad

”Jag är som en gammal soffa som stått där i vardagsrummet”, säger Nicklas Storåkers som lämnar Sven Hagströmer och Avanza efter att ha varit vd hela sitt vuxna liv. Nu vet han inte vart han ska ta vägen.

Efter snart tolv år på posten avgår Avanzas vd Nicklas Storåkers inom ett år.

– Vi har talat om det här under de senaste veckorna. Det är på mitt initiativ. Jag tror på bolaget, trivs med min roll och ser fortfarande utmaningar. Jag skulle kunna vara kvar i tio år till. Men lite funderar man när man varait vd i en tredjedel av sitt liv. Nu har vi ett bra ledningsteam. Jag har tagit en mer tillbakadragen roll. Det blir en existensiell fråga till slut.

Nicklas Storåkers lämnar nätaktiemäklaren Avanza Bank om ett år efter tolv år som vd. Det berättar han samtidigt som han släpper en stark kvartalsrapport.

Annons

”Nicklas har gjort en fantastisk insats. Avanza Bank, med sitt mycket starka kundfokus, befinner sig fortfarande efter tolv år i stark expansion”, skriver Avanzas styrelseordförande Sven Hagströmer i en kommentar.

– Mitt enda fokus nu är att lämna över bra till teamet, säger Nicklas Storåkers.

– Jag har inga planer. Jag har inte fått några erbjudanden.

Annons

Var ser du dig själv om några år?

– Jag vet inte. Jag har alltid gillat att bygga saker, bygga företag. Det är vad jag är duktig på. Det är sådan jag är som person. Vad det innebär för framtiden vet jag inte, säger Nicklas Storåkers.

– Man blir lite skadad på Avanza Bank. Vi har haft ett sådant fokus på att skapa värde för kunderna. Det har gjort att vi varit bästa aktien på Stockholmsbörsen räknat från start. Jag är övertygad om att kundnytta också skapar aktieägarvärde. Att skapa värde för kunderna är det tema som jag kommer att ha med mig i framtiden.

Annons

Blir du kvar bland småspararna?

– Jag vet inte.

Vad säger Sven Hagströmer?

– Har man jobbat men någon i tolv år så är det klart att det kommer som en chock. Jag är som en gammal soffa som stått där i vardagsrummet. Jag betraktar Sven som en av mina bästa vänner. Både ledningen och han har en ambition att göra Avanza Bank ännu bättre nu. Det är det bästa jag kan önska mig.

Inte ett öga torrt?

– Nä precis.

Styrelsen har nu inlett jakten på en ny vd.

Annons