Stockholm blir värd för internationellt fintech-center
Foto: Pixabay
Fintech

Stockholm blir värd för internationellt fintech-center

Regeringen har idag undertecknat ett värdlandsavtal mellan Sverige och Banken för Internationell betalningsutjämning (BIS). Centret kommer att placeras i Stockholm.

Uppdaterad 2021-01-28
Publicerad 2021-01-28

För att främja internationellt samarbete om tekniska finansiella innovationer mellan centralbanker etablerar BIS fyra nya innovationscenter i världen, varav ett i Stockholm. Innovationscentret kommer drivas i samarbete med centralbankerna i Sverige, Danmark, Norge och Island. Centret ska bidra till innovation och forskning om viktiga trender inom finansiell teknik av betydelse för centralbanker och bidra till internationellt samarbete för att förbättra det globala finansiella systemets funktionssätt. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Att Sverige blir utvalt att stå värd för centret är mycket positivt och ett kvitto på Sveriges ledande roll inom fintech och digitalisering, säger finansmarknadsminister Per Bolund i en presskommentar.

Avtalet innebär att BIS får liknande rättigheter och privilegier som andra internationella organisationer verksamma i Sverige. Riksbanken kommer att delfinansiera innovationscentret med 30 miljoner kronor per år.

Platsannonser

Logga in