Stenbecks partyplan

Kinnevik bjuder in till 75-årsfest i jättetält på Skeppsbron.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2011-11-04

Just nu pågår arbetet med att bygga upp ett gigantiskt partytält i två våningar på Skeppsbron i centrala Stockholm.

Det är Kinnevik som helgen den 11-12 november bjuder in till stor fest för att fira bolagets 75-årsjubileum.

– Det är viktigt att fira sina segrar. Festen blir ett tillfälle att samla hela gruppen – folk kommer från Guatemala, Tanzania, USA och en massa andra länder. Det kommer ministrar, styrelseledamöter, partner och gamla medarbetare. Det gamla och det nya möts, säger Cristina Stenbeck i en intervju med Dagens Industri på fredagen.

Datumet för jubileumstillställningen är känsloladdat. Bara några dagar senare, måndagen den 14 november, skulle Cristina Stenbecks pappa och tillika den moderna Kinnevik-gruppens skapare, Jan Stenbeck, ha fyllt 69 år.

Sammanlagt 400 gäster kommer närvara under festligheterna. Gästerna kommer få njuta av maffiga fyrverkerier och en hemlig gästartist, enligt DI.

För tidningen berättar Stenbeck även att hon gjort en pr-film för Kinnevik som är 20 minuter lång. Filmen avslutas med en musikvideoinspelning där Cristina Stenbeck, Mia Brunell Livfors och alla portföljbolagens chefer uppträder i halmhattar till låten Wayvin´ flag som var en av fotbolls-VM:s officiella låtar i Sydafrika förra året. På festen kommer alla gäster att få musikvideon med sig hem.

I en ansökan som skickats till Polismyndigheten i Stockholm skriver Kinnevik att man vill sätta upp ett tält på Skeppsbron i anslutning till den populära restaurangen Pontus by the Sea.

Tältet är 10x50 meter stort och kommer fungera som en lokal för sittande middagsgäster, enligt ansökan. Kinnevik kommer även hyra den anslutande restaurangen där vissa "arrangemang kommer att ske".

Ansökan kom in redan den 23 maj i år och tältet började byggas upp den 28 oktober.

Tältet och festligheterna har fått tillstånd av polismyndigheten, Brandförsvaret, Stockholms hamnar och trafikkontoret i Stockholms kommun.

Se fler bilder från partytältet här.

Helene Rothstein Sylvesten

helene.rothstein@realtid.se

Sara Johansson

sara.johansson@realtid.se

Platsannonser

Logga in