Fonder

SPP lanserar ny hållbar fond

Fondbolaget kommer ut med en indexnära hållbarhetsoptimerad svensk fond.

Publicerad 2016-09-27

SPP lanserar en ny fond med hållbarhetsinriktad strategi. Den här gången är det en svensk aktiefond som ska vara indexnära med ha en hållbarhetsoptimerad inriktning och kommer som komplettering till fondbolagets två befintliga produkter med fokus på globala marknader samt tillväxtmarknader.

SPP Global Plus och SPP Tillväxtmarknadsplus har enligt bolaget fått in 4,8 miljarder kronor totalt på sex månader. Hållbarhetsoptimeringen innebär att investeringar görs i de mest  hållbara företagen enligt SPP:s egna analys och fonderna försöker även hålla nere koldioxidfotavtrycket.

– Fossilfrågan är en av näringslivets viktigaste utmaningar och för oss är det centralt att arbeta målinriktat för att ta fram attraktiva sparlösningar som stöttar en hållbar utveckling. Att successivt minska vår exponering mot det fossila och styra om kapitalet till bolag som bidrar till lösningar på klimatfrågan är då en självklarhet, säger SPP Fonders vd Liza Jonson i en kommentar.

Nya fonden finns också tillgänglig på de vanliga plattformarna och ska finnas inom PPM-systemet "inom en snar framtid", enligt bolaget.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in