SPP Konsult
Åke Freij, vd, SPP Konsult. Foto SPP Konsult
Nytt jobb

SPP Konsult utser Åke Freij till ny vd

Åke Freij, tillförordnad vd för SPP Konsult sedan i maj, har nu utsetts till permanent vd för bolaget.

Publicerad 2021-12-10

SPP Konsult, ett konsultföretag verksamt inom pensionsområdet med fokus på rådgivning till företag, har utsett Åke Freij till rollen som vd. Det framgår av ett pressmeddelande.

– SPP Konsult är på god väg mot ambitionen om tvåsiffrig lönsam tillväxt. Vi har gjort flera viktiga kommersiella förflyttningar och fått ett ökat antal uppdrag. Både från befintliga kunder och nya. Jag är mycket glad att Åke Freij tackat ja till rollen som vd. Tillsammans med sitt högkompetenta team kommer han att fortsätta driva utvecklingen mot att göra nytta för våra kunder, säger Jan Ridderwall, styrelseordförande i SPP Konsult, i en skriftlig kommentar.

Åke Freij började på SPP Konsult i januari förra året i rollen som ansvarig för konsult- och beräkningstjänster. Han har tidigare bedrivit en egen konsultverksamhet och dessförinnan arbetat med regelefterlevnad och regtech på Capco och IBM.

Åke Freij sitter i försäljningsledningen på SPP och rapporterar till Jenny Rundbladh, försäljningsdirektör.

– Jag ser fram emot att fortsätta hjälpa våra kunder att snabbt hantera svåra problem i komplicerade uppdrag. Till exempel skapar vi värde för kunderna i samband med förvärv och avknoppningar, då pensionsförmåner ofta glöms bort i försäljnings- och eller förvärvsprocessen. Som vd för SPP Konsult ser jag fram emot att fortsätta leda förflyttningen mot stark tillväxt och fler nöjda kunder. Nu fortsätter vi att realisera vår strategi med hjälp av en stark konsultkultur, djup specialistkompetens och en robust leveransplattform, säger Åke Freij.

Platsannonser

Logga in