Julia Melbi, chefsjurist på Söderberg & Partners, tog tillsammans med sitt team emot den fina utmärkelsen.
Juridik

Söderberg & Partners nominerade till prestigefull ranking

Varje år rankas världens ledande in-house-juristavdelningar på listan The Legal 500’s GC Powerlist. Bland de 50 teamen som kom med på listan finns bolagsjuristavdelningen på Söderberg & Partners. 

Uppdaterad 2019-09-28
Publicerad 2019-09-27

Syftet med The Legal 500’s GC Powerlist, som lanseras i samarbete med Hamilton advokatbyrå, är att uppmärksamma och synliggöra det viktiga arbete som görs av in-house-juristavdelningar. De juristavdelningar som placerar sig på listan tillhör enligt juryn för listan de mest framstående i sitt respektive land.

– Hamilton ser GC Powerlist som en fantastisk möjlighet att uppmärksamma de bolagsjuristteam som är med och driver utvecklingen i branschen framåt på olika sätt. Vi värdesätter samarbetet med bolagsjuristerna och ser eventet som en möjlighet att knyta närmare kontakter med teamen och få input om hur vi kan underlätta för dem ytterligare i olika samarbeten, säger Emma Berglund Uväng, Managing Partner på Hamilton.

Den allra första utgåvan av GC Powerlist lanserades i samarbete med Hamilton förra året och då uppmärksammades enskilda bolagsjurister för deras insatser. I år är det istället bolagsjuristteam som kvalificerat sig till listan som innehåller de 50 främsta in-houseteamen Sverige.

– Efter förra årets succé var det en självklarhet för Hamilton att vara med och lansera även årets GC Powerlist. De nominerade teamen imponerar och är värdefulla för sina bolag då de inte bara minimerar risk utan också skapar ett mervärde för affären, säger Emma Berglund Uväng.

Bland de 50 bolagsjuristteamen som kom med på listan finns bolagsjuristavdelningen på Söderberg & Partners. 

I teamet på Söderberg & Partners arbetar sex jurister och en paralegal. Främst hanterar teamet ärenden inom avtalsrätt och bolagsrätt. Teamet fungerar som en intern advokatbyrå som stöttar och hjälper alla affärsområden på alla marknader inom Söderberg & Partners-koncernen.

– Jag försöker anställa stjärnor som vill, och kan, ta mycket ansvar. Som ledare för teamet försöker jag ge alla rätt förutsättningar att växa och utvecklas på egen hand. Det är en bärande del av kulturen inom hela vår organisation, och den finns i allra högsta grad inom vår funktion, säger Julia Melbi, chefsjurist på Söderberg & Partners.

Diplomet som delades ut på Hamiltons kontor pryder nu väggen på Söderberg & Partners kontor. På eventet som anordnades hos Hamilton närvarade cirka 100 bolagsjurister som var kvar och minglade till långt in på kvällen.

De nominerade är juristteamen inom följande bolag:

Electrolux
Essity
Hennes och Mauritz (H&M)
IKEA
Unilever Nordics
Fortum
Vattenfall
Arvato Financial Solutions
EQT
Deutsche Pfandbriefbank
If P&C Insurance
Danske Bank
Klarna Bank
Nasdaq
Nordax Bank
Nordic Capital
Nordea
Söderberg & Partners
Svenska Handelsbanken
Telia Finance
Axfood
The Absolut Company
AstraZeneca
Swedish Orphan Bipvitrum
Atlas Copco
Sweco
ASSA ABLOY
Vasakronan
Siemens
Skanska
Volvo Group
Dustin Group
Ericsson
Hexagon
iZettle
Microsoft
Spotify
BillerudKorsnäs
Boliden
Stora Enso
Tetra Pak
Välinge Innovation
Bonnier Broadcasting
Modern Times Group (MTG)
Tele2
Telenor Sweden
Telia Sweden
Three (Tre)
SAS
Nobina

Platsannonser