Annons

Annons

Hamilton

Hamilton Advokatbyrå blev dubbelvinnare när Årets advokatbyrå korades i går. Managing Partner Emma Berglund berättar om byråns resa – från sammanslagningen med teamet från Ashurst i Stockholm till prestigepriset.

Vinnarna i Årets Advokatbyrå är utsedda för 11:e året. Advokatbyrån Hamilton vinner kategorin ”Stora advokatbyråer” och delar även ”Stora klientpriset” med Lindahl. MarLaw vinner sin kategori för fjärde året och Morris Law vinner klienternas hållbarhetspris.

Det internationella rankinginstitutet The Legal 500 har för första gången släppt en svensk utgåva av GC Powerlist, i samarbete med Hamilton Advokatbyrå. Igår torsdag kväll avslöjades de 80 hetaste namnen bland svenska bolagsjurister.

Ylva Forsberg går från SEB till Hamilton, som därmed förstärker sitt erbjudande inom kapitalmarknad och publik M&A.

"När vissa arbetsströmmar, till exempel DD-arbetet, helt eller delvis kan utföras av AI-system kommer klienterna vara i större behov av senior kompetens än junior kompetens. Advokatens roll kan därmed komma att bli än mer strategiskt rådgivande än den tidigare varit". Det säger Johannes Ericson, managing partner på Hamilton, till Realtid.

"En framgångsrik digital närvaro är inte bara viktigt för oss som arbetsgivare utan även för framtida talanger, för i slutändan handlar det om att nå en ömsesidig rekryteringsmatch". Det säger Irini Ångnell, hr-specialist på Hamilton, i Realtids sjunde del av artikelserien om rekrytering hos revisons- och advokatbyråerna. 

För knappt ett år sedan genomfördes en av de största transaktionerna på den svenska advokatmarknaden när hela teamet från Ashurst Stockholm gick samman med Hamilton och skapade en av Sveriges största affärsjuridiska rådgivare. "Utmaningen ligger i att bygga en gemensam företagskultur" säger Hamiltons managing partner Johannes Ericson till Realtid.