FinansNyhet

Selin köper STS Education

Publicerad

Fastighetsmiljardären investerar i anrik resebyrå för språkstudier och utbyten.

Anders Frick

Balder-vd:n Erik Selin köper upp den Göteborgsbaserade resebyrån STS Educations konkursbo, tillsammans med bolagets tidigare ägare.

STS Education bildades 1959 och har fokuserat på språkresor och studentutbyten. Förra året gjorde bolaget en förlust på 59 miljoner kronor – och vårens coronapandemi har inte gjort saken bättre.

Den 11 augusti lämnade STS Education in sin konkursansökan till Göteborgs tingsrätt. Drygt 1 000 kunder drabbades av konkursen och fordringarna ligger på tiotals miljoner kronor.

Enligt Göteborgs-Posten innebär investeringen konkret att tidigare ägare på STS Education tillsammans med Erik Selin köper ut verksamheten från konkursboet, samt startar ett nytt bolag som tar över varumärket och kunder.

– Att kunna erbjuda studenter möjlighet till internationellt utbyte är helt avgörande för framstående bolags framtida rekryteringar. Behovet av goda språkkunskaper, öppenhet och förståelse för andra kulturer är stort nu och kommer bara att öka i framtiden, säger Erik Selin i ett pressmeddelande.

Alla studenter och bolagets övriga kunder kommer nu att få tillbaka sina pengar.

– Det känns fantastiskt att alla kunder kan komma iväg och vi kan fullfölja alla åtaganden till kunderna, säger STS Educations vd John Cedergårdh till Göteborgs-Posten, och tillägger att fokus nu är på att stärka verksamheten ännu mer mot gymnasieutbyten och High School-år i USA samt Storbritannien.

Annons