Bank

SEB Private Equity köper TAWI

Bankens private equity-investerare köper majoriteten i TAWI. SEB Private Equity förvaltar idag cirka 30 miljarder kronor åt sina kunder.

Uppdaterad 2016-12-08
Publicerad 2016-12-08

Investeringsfonden SEB Private Equity Opportunity III, SICAV-SIF (SEB PE Opp III) har tecknat en överenskommelse om att investera i TAWI och bli ny majoritetsägare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nuvarande ägare och vd Leif Emblad kommer även fortsatt att ingå i ägargruppen och styrelsen framöver.

TAWI har erbjudit produkter och lösningar för materialhantering och är idag en marknadsledare inom lätta lyft och kan erbjuda helhetslösningar för alla typer av industrier. Samtidigt som TAWI har ett brett sortiment av standardlösningar är de idag ledande inom skräddarsydda ergonomiska produkter efter kundens specifika behov.

–Vi är övertygade att SEB Private Equity, som en del av SEB, kan bidra med värdefull kunskap och erfarenhet av att hjälpa företag att nå ut med sitt erbjudande globalt och bygga starka organisationer och företagsgrupper med fokus på långsiktiga värden. Som ny ägare kommer SEB Private Equity att bli ett energitillskott till TAWI:s redan framgångsrika organisation och unika företagskultur, säger Leif Emblad, vd för TAWI.

SEB Private Equity är en global private equity-investerare baserad i Norden med fokus på att utveckla bolag och verksamheter både operationellt och strategiskt genom partnerskap tillsammans med entreprenörer och andra förvaltare. SEB Private Equity förvaltar idag cirka 30 miljarder kronor åt sina klienter.

–Med sin starka marknadsposition och oöverträffade kundanpassade lösningar är TAWI väl positionerat för att fortsätta växa med nuvarande och nya kunder. Vi anser att SEB Private Equity kan bidra med det stöd och den kunskap som behövs för att bolaget ska kunna fortsätta sin tillväxtresa, säger Magnus Ramström, Investment Director på SEB Private Equity, investeringsrådgivare till SEB PE Opp III.

I försäljningen har PWC Corporate Finance agerat finansiell rådgivare och Vinge har agerat legal rådgivare åt säljaren.

 

Platsannonser

Logga in