Annons

Annons

glashuset_SEB.jpg

SEB-kontoret vid Slussen i Stockholm öppnar i februari nästa år. Foto: Erik Lefvander/Atrium Ljungberg

SEB öppnar kontor i glashuset vid Slussen

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg har tecknat ett hyresavtal med SEB som ska öppna ett rådgivningskontor på drygt 800 kvadratmeter i det karaktäristiska glashuset vid Slussen i Stockholm.

SEB kommer att etablera sig på dryga 800 kvadratmeter i glashuset vid Slussen. Kontoret kommer att kunna erbjuda rådgivning såväl digitalt som personligt via bokade möten. Kontraktet är på fem år och inflyttning beräknas ske i februari 2019.

– Vi är mycket nöjda med vår kommande etablering i Glashuset. Det fantastiska huset är lättillgängligt för våra kunder och vi ser Slussen som en naturlig knutpunkt på Söder och för söderort, säger Pär Björn, regionchef på SEB.

Glashuset är en av Stockholms mest kända byggnader belägen precis vid Stockholms inlopp. Här finns sedan tidigare hyresgäster såsom Tengbom, Wingårdhs, Ecster, Proventus och HiQ. I mars skrevs även avtal med co-workingaktören Convendum om dryga 5 000 kvadratmeter i fastigheten, skriver Atrium Ljungberg i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Atrium Ljungberg satsar stort på Södermalm och förvärvade under 2017 fastigheter vid såväl Slussen som Medborgarplatsen.

– Vi är väldigt glada att SEB väljer att flytta in i Glashuset, säger Camilla Waxin, uthyrare på Atrium Ljungberg.

– Just nu sker det mycket i området och vi är säkra på att framväxten av Nya Slussen kommer att lyfta området ännu mer framöver. SEB:s etablering är ytterligare ett kvitto på platsens attraktivitet.

Hyresavtalet med SEB är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons