FinansNyhet

Safello först i Norden med kryptosparande

bitcoin ethereum Safellobitcoin ethereum Safello
Foto: Art Rachen via Unsplash
Publicerad

UPPDATERAD. Safello blir först i Norden med en ny spartjänst som låter fintechbolagets användare spara i kryptovalutorna Bitcoin och Ethereum.

Marlène Sellebråten

Fintechbolaget Safello lanserar idag en ny spartjänst i beta som låter bolagets användare genomföra regelbundna och automatiserade köp av kryptovalutorna Bitcoin och Ethereum. Det framgår av ett pressmeddelande. Spartjänsten fungerar som ett vanligt månadssparande och låter användare konvertera en del av sina inkomster för att automatiskt och löpande köpa kryptovalutor. Safello har ingått ett nytt partneravtal och påbörjat teknisk integration med en Open Banking-leverantör som möjliggör återkommande betalningar. Vilken leverantör det är kommunicerar Safello först när tjänsten lanseras brett, vilket beräknas ske under andra halvåret 2021.

– Under de senaste åren har just ett regelbundet och automatiserat sparande varit en av de mest efterfrågade. Fördelen för kunden är att få ett genomsnittspris som i sin tur ger en jämnare portföljutveckling, säger Frank Schuil, vd och medgrundare av Safello, i en skriftlig kommentar till Realtid.

 

Annons
Annons