Martin Hammarström (till vänster) och Dan Brännström. Foto: Revisionsvärlden
Nytt jobb

Så ska Brännström förändra Revisionsvärlden

Branschorganisationen FAR:s tidigare generalsekreterare Dan Brännström går in som ordförande i nättidningen Revisionsvärldens ägarbolag. "Alla entreprenörer behöver ett bollplank” säger Revisionsvärldens grundare Martin Hammarström.

Uppdaterad 2019-09-30
Publicerad 2019-09-30

Revisionsvärlden inriktar sig mot affärsnyheter för alla verksamma inom redovisning, revision och rådgivning. Den digitala nättidningen grundades 2016 och har nu 50 000 lästa artiklar per månad och nästan 1 000 betalande prenumeranter.

Nu har branschorganisationen FAR:s tidigare generalsekreterare utsetts till ordförande i Revisionsvärldens ägarbolag. 

Varför tackar du ja till detta uppdrag?
– För att det är kul och spännande. Det är också ett sätt för mig att följa min tidigare bransch. Jag ser framför mig stora förändringar som blir intressanta för Revisionsvärlden att belysa, säger Dan Brännström. 

Du var skeptisk till tidningen när den startade. Varför då?
– Jag såg inte behovet av Revisionsvärlden utan tänkte att FAR:s tidning Balans räckte. Men med accelererande förändringstakt i branschen och dess omvärld behövs fler perspektiv. Revisionsvärlden har också ett annat fokus än Balans, bland annat på rena affärsnyheter i branschen.

Dan Brännström har även köpt en minoritetsandel i Revisionsvärldens ägarbolag genom en nyemission. Martin Hammarström och Dan Brännström är därefter ensamma ägare.

Vad kan du bidra med?
– I första hand ett professionellt styrelsearbete och idéer om affärsutveckling, men också ett brett kontaktnät.

Hur vill du utvidga affären?
– Det är något som Martin Hammarström och jag ska mejsla fram. Men visst finns det potential, jag tänker särskilt på eventverksamheten.

Martin Hammarström har stora förhoppningar om att Dan Brännström kan växla upp event-verksamheten.

–  I år kommer vi att genomföra 22 frukost- och lunchseminarier över hela landet. Nästa år kan det bli ännu mer. Idag består Revisionsvärldens intäkter av annonsering, prenumerationer och events. Vi är öppna för att utveckla dessa, men även för andra typer av affärer och samarbeten.

 

Platsannonser