Annons

Annons

Dan Brännström

Hans pappa ville att han skulle bli officer eller präst. Men Dan Brännström ville annorlunda. Möt FAR:s tidigare generalsekreterare. 

 

Branschorganisationen FAR:s tidigare generalsekreterare Dan Brännström går in som ordförande i nättidningen Revisionsvärldens ägarbolag. "Alla entreprenörer behöver ett bollplank” säger Revisionsvärldens grundare Martin Hammarström.

En ny standard för revision i mindre företag närmar sig. Det är mycket bra – men standarden riskerar att stoppas av tunga ekonomiska intressen, skriver revisionsnestorn Dan Brännström på Realtids debattsida idag.

När redovisning möter juridik kan värderingarna på skadestånd oväntat uppgå till miljarder kronor. FAR:s tidigare generalsekreterare Dan Brännström efterlyser nya regler och beloppsbegränsningar.

Hur är det med Swedbankstyrelsens engagemang och ansvarstagande för den interna kontrollen? Det undrar Dan Brännström, coach och rådgivare och tidigare generalsekreterare för FAR.  Han ser stora brister och efterlyser en påtagligt förändrad styrelse. Och en extra stämma.

När det rättsliga efterspelet är över, förnyar Dan Brännström sitt krav på en HQ-kommission. Att stänga HQ Bank var orimligt och gjordes med politiska motiv, säger han.

I veckan har det framkommit att Finansinspektionen är mest nitisk i Europa. Fredagspanelen svarar idag på hur rimligt det är och om FI har tillräckliga resurser. I panelen: Carl Svernlöv, advokat på Baker McKenzie, Dan Brännström, coach och rådgivare inom bolagsstyrning samt Alexander Gustavsson, investeringscoach på Nordnet.

Revisorernas arbete mot korruption och ekonomisk brottslighet behöver inte fler regler utan mer integritet. Det finns inget att vänta på, skriver Dan Brännström, tidigare generalsekreterare för FAR. 

FAR:s tidigare generalsekreterare Dan Brännström har “skrivit av sig”. Det har blivit 15 år av svensk näringslivshistoria. “Jag har inte backat från att skriva om de känsliga frågorna”, säger han till Realtid.

Nu har Revisorsinspektionen offentliggjort detaljerna i utbildningsreformen. Branschen får ett större ansvar för teoretiska ämnen, vilket välkomnas av FAR:s generalsekretetare Dan Brännström. 

Sidor