FinansNyhet

Resurs Bank tar Loyo Pay till Norge

Publicerad

I mars släpptes betalappen i Sverige – och nu gör den sitt intåg i grannlandet. Nästan hälften av norska e-handelskunder handlar direkt i mobilen, enligt Resurs Bank. 

David Gustavsson

Resurs Bank tar Swish-utmanaren Loyo Pay – en app för mobila betalningar – till Norge. I mars lanserades den i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

Resurs Bank menar att marknaden för mobila betalningar kommit längre i Norge än i Sverige – både vad gäller konsumentintresse och teknisk anpassning i butiker.

Enligt DIBS e-handelsrapport 2016 gjorde 48 procent av de norska e-handelskonsumenterna köp från en mobil enhet. Motsvarande siffra för Sverige ligger på 31 procent, enligt E-barometern.

Annons

Även i fysiska butiker där NFC-anslutna terminaler krävs för mobil betalning ligger Norge i framkant. Ett stort antal norska aktörer och kedjor är, i enlighet med kommande EU-direktiv, anslutna till betalterminaler.

För att använda Loyo Pay krävs en Androidtelefon samt ett Mastercard-kort utgivet av Resurs Bank. Loyo Pay laddas ner från Google Play. I dagsläget kan tjänsten inte användas med iPhone, eftersom Apple valt att spärra NFC-tekniken.

Annons