Kenneth Nilsson
Kenneth Nilsson, vd och koncenchef, Resurs Holding
Bank

Resurs Bank blickar över sundet

Den snabbväxande nischbanken öppnar IT-kontor i Malmö. Tanken är att locka till sig kompetens från både Danmark och Sverige.

Realtid.se
Uppdaterad 2017-03-03
Publicerad 2017-03-03

Planen på att etablera ett IT-kontor utanför Resurs Banks huvudkontor i Helsingborg växte fram under hösten. Tanken är att bättre utnyttja närheten till Köpenhamn och rekryteringsarbetet pågår redan. 

– Lokalerna håller på att renoveras och vi planerar att flytta in i maj. De första medarbetarna är redan anställda i det första Malmöteamet och de närmsta dagarna hoppas vi kunna anställa ytterligare personer, säger Fredrik Setterberg CIO Resurs Bank.

Ambitionen är att ha två utvecklingsteam på plats i Malmö innan året är slut och ett tredje team som ansluter senare.

Enligt CSO:n Erik Frick finns ett behov av att ständigt utveckla nya digitala lösningar för Resurs partners och kunder.

– Vi kommer att fortsätta utveckla vår redan omfattande produktportfölj, som idag bland annat består av e-handelscheckout, digital ansökan för offlinebutiker, samt den mobila betallösningen Loyo Pay, där vi får utökade möjligheter vid införandet av det nya betaltjänstdirektivet PSD2, säger Frick.

Läs mer om: PSD2

Resurs Bank, som tillhandahåller finansiella tjänster till både privat- och företagsmarknaden, har över 700 anställda i Sverige, Norge, Finland och Danmark och en dryg miljon kontokunder.

Platsannonser

Logga in