Regeringens vårbudget vann omröstning

Magdalena AnderssonMagdalena Andersson
Publicerad

Riksdagen röstade i dag om årets vårbudget. Regeringens budget vann då den politiske vilden Amineh Kakabaveh röstade för regeringens vårbudget.

Realtid.se

173 personer röstade ja till utskottets förslag – det vill säga oppositionens förslag till budget. 174 röstade nej – därmed vinner reservationsförslaget – budgetförslaget från regeringen, MP, V och C.

– Totalt berörs en miljon pensionärer av det här förslaget om stärkt ekonomi redan i höst. Jag vill tacka de partier som bidragit till detta, Centerpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, som stött det justerade pensionsförslaget, säger finansminister Mikael Damberg till SVT.

V-ledaren Nooshi Dadogstar är tillfreds, trots att det så kallade Nooshi-tillägget, inte fanns med i den uppgörelse som till slut vann stöd i riksdagen.

Annons

– Det var längsedan jag var så här glad. Det var en garantipensionshöjning som vi ville ha från första början. På 25 år har vi inte höjt garantipensionerna så här mycket, säger Nooshi Dadgostar till SVT:s team.

Moderatledaren Ulf Kristersson är inte lika nöjd.

– Det är skadligt för tilltron till svensk ekonomisk politik och dåligt för pensionärerna som hade fått en bättre pension med våra förslag, säger Ulf Kristersson till SVT.

Annons
Annons