Annons

Annons

Recipharm köper brittiskt bolag för 6,3 miljarder

Läkemedelbolaget Recipharm lägger ett bud på 6,3 miljarder kronor på brittiska Consort Medical.

Det är Recipharm Holdings Limited, ett helägt dotterbolag till Recipharm, som har lämnat ett kontantbud på Consort. Styrelsen i Consort rekommenderar enhälligt att acceptera budet, skriver Recipharm i ett pressmeddelande. Budet innebär en premie på 37 procent jämfört med det genomsnittliga priset under de senaste tre månaderna, enligt Recipharm.

Consort har huvudkontor i London och är noterat på London Stock Exchange. Bolaget har en årlig omsättning på 292 miljoner pund, motsvarande 3 633 miljoner kronor.

Recipharm anser att Consort är en bra matchning, med vad man anser är innovativ teknik inom läkemedelsadministration kompletterat med inhalationsläkemedel och läkemedel för injektion.

Annons

Annons

Consort har omkring 2 000 anställda, varav 1 400 i Storbritannien. 

Erbjudandet är finansierat genom bankkrediter via Danske Bank och DNB Bank, inklusive ett brygglån på 2 miljarder kronor. För att klara det senare vill Recipharm genomföra en eller flera nyemissioner om totalt 2,5 miljarder kronor.

Lazard är finansiell rådgivare till Recipharm i samband med förvärvet. Clifford Chance samt Setterwalls Advokatbyrå är juridiska rådgivare.

Recipharm har närmare 7 000 anställda och omsätter cirka 7,2 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Stockholm. B-aktien är noterad på Stockholmsbörsen.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons