FinansNyhet

Realtid söker reportrar

Kom och jobba med oss! Realtid söker två ekonomijournalister för fast anställning. Foto+collage: Olof Ehrs.Kom och jobba med oss! Realtid söker två ekonomijournalister för fast anställning. Foto+collage: Olof Ehrs.
Kom och jobba med oss! Realtid söker två ekonomijournalister för fast anställning. Foto+collage: Olof Ehrs.
Publicerad

Sveriges främsta branschtidning för finansbranschen söker vassa nyhetsreportar för fast anställning. Heltid i Stockholm.

Realtid.se

Det senaste året har finanstidningen Realtid väsentligt förstärkt den redaktionella kvaliteten och kraftigt ökat antalet läsare på sajten – uppgången är 54 procent i antal unika besökare på ett års sikt. I somras utsåg Financial Hearings och Affärsvärlden dessutom Realtid till Sveriges bästa sajt för ekonomijournalistik efter Dagens Industri.

På Realtids redaktion arbetar ett flertal prisade journalister. Exempelvis Per Agerman (stora journalistpriset 2019), Torbjörn Isacson (stora journalistpriset 2015) och Per Lindvall (årets journalist ett flertal gånger i Hallvarsson & Halvarssons Ekonomijournalistpriset).

Inriktningen för Realtid är en nyhetssajt för yrkesverksamma i finansbranschen. Kärnan är bevakning av M&A och de aktörer som ingår i processen. Vi skriver mycket om banker, finansbolag, affärsjurister, revisorer, fondbolag och riskkapitalbolag.

Annons

Nu söker vi ett par nya reportrar. För att klara jobbet behöver du vara en van nyhetsjägare, ha förmåga att bygga upp nätverk av källor och klara av att självständigt hitta egna nyheter. Du behöver kunna varva korta snabba nyheter med längre reportage och krönikor/egna analyser. Du ska helst ha arbetat några år som ekonomijournalist och ha djup insikt i företagsbevakning.

Ett krav är att kunna grunderna inom digital journalistik med moment som digital bildhantering, CMS, SEO och spridning i sociala medier.

Tillträde snarast. Intervjuer sker löpande.

Annons

Placeringsort: Stockholm (Östermalm).

Hör av dig till chefredaktör Johan Såthe på mail johan.sathe@realtidmedia.se med din ansökan och CV.

Annons