Annons

Annons

Sitewide generic

Karriär

Förr sökte man sig till advokatyrket för att man inte ville ha någon chef. I dag vill de unga ha ett tydligt och samtidigt individanpassat ledarskap. Hur ska man lyckas med det? Realtid plockade upp tips från fyra starka branschprofiler.

En dryg cyniker som drivs av att tjäna pengar. Charlotte Stjerngren har aldrig strävat efter att odla någon smickrande självbild. Men fram skymtar en person som fått anledning att omvärdera en del i livet.

Peter Malmqvist är söderkisen som blev revisor, finansanalytiker och journalist. Nu är han ny chef för Aktiespararnas Analysguiden och älskar det han gör – men ångrar att han nobbade ett förvaltarjobb på 90-talet.

Hon har varit både internationell bolagsjurist och advokat på flera affärsjuridiska advokatbyråer. Nya arbetsplatsen Fondia erbjuder “det bästa av två världar” för Nina Wittholt som numera styr sitt arbete, i stället för tvärtom.

Malin Samuelsson, 46 år, blir ny finanschef för Lindab-koncernen. Malin har en gedigen bakgrund från framgångsrika internationella verksamheter.

“I takt med den starka tillväxten av nya internationella regelverk i bank- och finansbranschen och lagstiftningskrav från bland annat EU så ökar behovet av juridisk kompetens”. Det säger Kristina Myhre, jurist på SEB, till Realtid och berättar vilka kvalifikationer som är meriterande när de anställer jurister.

Stockholms fintech-sektor är ojämställd, enligt ny rapport från Handelshögskolan. Bara 6 procent av vd:arna är kvinnor. Och grundarna är nästan uteslutande män i 40-årsåldern. "Överraskande nog leds inte fintech-startups av unga. Färre än en av tio är under 31 år", säger Michal Gromek, rapportens huvudförfattare, till Realtid.

Finska finansbolaget Aktia Finans vd Christoffer Rosqvist blir chef för bankpartnerskap på handelsappen Wrapp. Bolagen samarbetar sedan tidigare. "Wrapp har möjlighet att bli Nordens nästa unicorn", säger Chistoffer Rosqvist.

Sidor