Annons

Annons

Karriär

Mona Stenmark drömde om FN. Istället började hon arbeta på HQ Bank och därefter Carnegie. "Genom att vara öppen och testa på nya möjligheter kanske du hittar något som du tycker är tillräckligt roligt för att du ska vilja fortsätta", säger fondförvaltaren.  

Hans pappa ville att han skulle bli officer eller präst. Men Dan Brännström ville annorlunda. Möt FAR:s tidigare generalsekreterare. 

 

Från musikalartist till expert på familjerätt. Nu är Mia Edwall Insulander ny generalsekreterare för Advokatsamfundet.

En kvinnlig ekonom tjänar nästan tolv procent mindre än en manlig ekonom och utvecklingen går åt fel håll. Det visar en färsk analys från fackförbundet Civilekonomerna.

Svante Forsberg skrev sitt första cv härom veckan. Han är 66 år och har arbetat mer än halva sitt liv på revisions- och konsultjätten Deloitte. "Jag lämnar nu Deloitte men vill inte sluta arbeta för att jag uppnått pensionsåldern", säger han. Nästa steg blir att utveckla Styrelseakademien i rollen som ordförande. 

En avgörande vändpunkt för ränteprofilen Olof Manner var när familjeföretaget gick i konkurs. “Jag hade levt i tron att jag skulle komma till ett dukat bord”, säger han i en intervju med Realtid.

På 90-talet var Pål Ahlsén en skoltrött DJ som hoppade av skolan.

I dag är han vd för Sveriges största noterade fastighetsbolag. Realtid har tagit reda på hur det gick till.

Jonas Lagerqvist lämnade ledningsgruppen för en av Handelsbankens regionbanker för jobbet som finanschef för börsaktuella Vertiseit. "Jag tror väldigt mycket på bolaget, så pass mycket att jag tagit allt jag äger och lite till och gått in i detta, säger han i en intervju med Realtid.

 

Advokatfirman Cederquists tidigare managing partner, Jens Tillqvist, är en konst- och kulturintresserad advokat som intresserar sig för maktförhållandena i samhället. "Min utgångspunkt är att marknadskrafterna ska få råda fritt i så stor utsträckning som möjligt" säger han.

Sidor