FinansNyhet

Realtid rankas som Sveriges näst bästa ekonomisajt

Publicerad

Realtid rankas som Sveriges näst bästa ekonomisajt av Financial Hearings. Johan Såthe, chefredaktör på Realtid, är glad över all positiv feedback från läsarna.

Sverker Brundin

För andra gången på kort tid prisas Realtid för sin journalistik. För bara två veckor sedan utsågs Realtid till Sveriges tredje bästa sajt för ekonomijournalistik i Halvarsson & Halvarssons ranking Ekonomijournalistpriset. Nu har även Financial Hearings och Affärsvärlden gjort sin ranking. Det visar sig att Realtid kommer tvåa efter DI.se. SvD Näringsliv och Breakit.se följer hack i häl, på en delad tredjeplats.

Grattis Johan Såthe, chefredaktör på Realtid, hur känns det här?

– Jag får mycket positiv feedback från våra läsare om att vi är på rätt väg med Realtids journalistik. Att vi rankas så högt som tvåa av Financial Hearings, före så många duktiga konkurrenter är naturligtvis ett mycket fint kvitto på att många i finansbranschen uppskattar vår journalistik.

Annons

Vad ligger bakom framgångarna?

– En mycket duktig hårt arbetande redaktion. Vi har det senare året arbetat med på ett nytt sätt, med fler publiceringar och starkt fokus på att att göra branschjournalistik för alla som arbetar i finansvärlden.

Är målet att utmana ettan Dagens Industri nu?

Annons

– Vi är inte i närheten av de resurser som Bonniers tidning Dagens Industri har till sitt förfogande. Men detsamma gäller egentligen Svenska Dagbladet Näringsliv som vi, med liten marginal, placerade oss före den här gången. Vi har många idéer på hur vi kan förbättra och utveckla vår journalistik ytterligare. Det här peppar oss att arbeta ännu hårdare!

Även Realtids krönikör Per Lindvall fick ett välförtjänt hedersomnämnande av Financial Hearings.

Rankingen bygger på 223 svar från vd:ar och chefer för investerarrelationer på svenska börsbolag samt fondförvaltare, investeringschefer och aktienanlytiker. Sammantaget är det 60 organisationer som har svarat på enkäten.

Annons
Annons