Realtid avslöjar: NGM erbjuder gratis listning i två år

Taggar i artikeln

NGM
Publicerad
Uppdaterad

Nu ska Nordic Growth Market erbjuda två års gratis listning på börsen för de bolag som byter till notering på NGM Pepmarket. Erbjudandet kommer att presenteras på ett evenemang hos NGM under torsdag kväll. Det uppger källor för Realtid.

Anders Frick

Noteringsmarknaden är fortsatt avvaktande, men många bolag ligger i startgroparna och är redo när noteringsfönstret väl öppnas. Det sa Magdalena Hartman, vd för Nordic Growth Market, nyligen till Realtid.

För att boosta NGM:s attraktion bland noterade småbolag kommer börsen att erbjuda gratis listning i två år för de bolag som byter till NGM. Erbjudandet gäller alltså inte nya noteringar. Det uppger källor för Realtid.

Priset för byte av marknadsplats till Nordic SME och NGM PepMarket ligger normalt på 20 000 kronor, samt ytterligare 85 000 kronor vid godkänd noteringsansökan. Den löpande månadsavgiften är sedan 14 000 kronor för Nordic SME och 11 500 kronor för NGM PepMarket. Sammantaget är erbjudandet således värt omkring en kvarts miljon kronor per bolag.

Annons

Enligt Realtids källor är ambitionen att ett 20-tal bolag kommer nappa på erbjudandet före årsskiftet.

Erbjudandet kommer, enligt uppgift, att lanseras på ett kvällsevenemang hos Nordic Growth Market under torsdagskvällen.

Realtid söker NGM:s vd Magdalena Hartman samt nytillträdde vice vd Anders Isakson för en kommentar.

Annons

Uppdatering kl 17:30: Realtid får e-post från Anders Isakson, vice vd på NGM med fler detaljer:

”NGM har ett mycket attraktivt noteringserbjudande som är betydligt mer kostnadseffektivt än alternativen. Det gäller både vid en IPO och för bolag som redan är noterade. Årsavgiften på NGM:s ordinarie lista, Nordic SME, är 168.000 kronor. Dessutom erbjuder NGM de noterade bolagen intäktsdelning som baseras på handeln i bolagets aktier. Det innebär för många tillväxtbolag en avgift som är lägre än halva totalkostnaden jämfört med en notering på Nasdaq First North eller Spotlight.

NGM har också en annan lista för tillväxtbolag, NGM Pepmarket med veckohandel på tisdagar, som passar utmärkt för de bolag som vill samla likviditeten i aktien till en dag i veckan.

Annons

NGM vill stötta dessa tillväxtbolag i det tuffa ekonomiska klimatet och sänker därför noteringskostnaden på NGM Pepmarket till noll kronor tills vidare. Det gäller samtliga bolag som väljer att noteras på NGM PepMarket. NGM ser positivt på att fler tillväxtbolag utvärderar kostnaderna för sina noteringar och väljer det erbjudande som ger mest värde för pengarna”, skriver Anders Isakson i ett mail till Realtid.

Uppdatering kl 19:00: Realtid får ytterligare ett mail från Anders Isakson med lite fler detaljer:

”Erbjudandet gäller både nynoteringar på NGM PepMarket och listbyten till NGM PepMarket. Vad gäller NGM Nordic SME har vi inte gjort några förändringar i erbjudandet, som är fördelaktigt redan idag”, skriver Anders Isakson till Realtid.

Uppdatering 5 oktober kl 09:30:

Nu bekräftar NGM Realtids avslöjande i ett pressmeddelande.

Annons