Avvaktande marknad påverkar NGM, som rör om i ledningen

Taggar i artikeln

NGM
”Handeln är lägre idag än för några år sedan på alla börser, i Sverige som globalt. Vi noterar dock att omsättningshastigheten är högre på NGM än på Nasdaq vilket är glädjande”, säger Magdalena Hartman, vd för NGM.
Publicerad
Uppdaterad

Noteringsmarknaden är fortsatt avvaktande, men många bolag ligger i startgroparna och är redo när noteringsfönstret väl öppnas. Det säger Magdalena Hartman, vd för Nordic Growth Market, till Realtid och gläds åt omsättningshastigheten är högre på NGM än på Nasdaq.

Anders Frick

Börsoperatören NGM utsåg nyligen Carl-Henrik Nordberg till ny aktiechef, efter Anders Isaksson som blir ställföreträdande vd. Nordberg var tidigare chef för listningar hos Spotlight Stock Market, och där tar istället Hannes Hermansson över som ny chef.

– Det går bra för NGM och vi investerar därför i vår organisation för att ge ännu bättre service till våra kunder och attrahera fler bolag. Vi är glada över att Carl-Henrik Nordström valt att byta till NGM. Anders Isakson får nu ett större ansvar för NGM:s erbjudande till tillväxtbolagen, säger vd Magdalena Hartman till Realtid.

Även om marknaden för börsnoteringar för tillfället är svag, så har Hartman ett positivt sinne och menar att det främst är en fråga om tajming.

Annons

– Precis som alla börser känner NGM av att noteringsmarknaden är cyklisk och styrs av marknadsentiment som snabbt kan förändras. Eftersom vi arbetar med tillväxtbolag, som ligger sent i den ekonomiska cykeln, är det naturligt att noteringsmarknaden är avvaktande. Många bolag ligger dock i startgroparna och är redo att ta tillfället i akt när väl noteringsfönstret öppnas, säger hon, och fortsätter:

– Handeln är lägre idag än för några år sedan på alla börser, i Sverige som globalt. Vi noterar dock att omsättningshastigheten är högre på NGM än på Nasdaq vilket är glädjande, säger hon.

I somras åkte NGM dock på ett bakslag när Spotlight Stock Market, som ingår i finanskoncernen Spotlight Group, valde att byta över till Nasdaqs handelssystem INET Nordic för att öka bankernas tillgång till handeln.

Annons

– Vi tycker det är synd att Spotlight väljer en annan leverantör för handelssystemet när de varit nöjda kunder under längre tid, men har respekt för det valet och önskar Spotlight välkomna tillbaka i framtiden. De står för en väldigt liten del av våra intäkter. NGM levererar också handelssystemet till den schweiziska börsen BX Swiss, säger Magdalena Hartman.

I våras lanserade NGM som första nordiska börs handel till klockan 22 för ETP:er, börshandlade produkter. Detta ger investerare möjlighet att handla ETP:er baserade på amerikanska aktier, index, valutor och råvaror i realtid.

– NGM tar marknadsandelar på ETP-marknaden och växer. Vi har det bredaste utbudet med mer än 40 000 noterade finansiella instrument, dubbelt så många som Nasdaq. I våras förlängdes öppettiderna och tillgängligheten för investerarna, och NGM:s fokus är att fortsätta att utveckla erbjudandet och växa affären, säger Magdalena Hartman.

Annons

 

Annons