Magnus Silfverberg, Bisnode.
Magnus Silfverberg.
M&A

Ratos försäljning av Bisnode slutförd – Magnus Silverberg slutar

Ratos försäljning av Bisnode till Dun & Bradstreet är nu slutförd – och samtidigt gör Bisnodes vd sedan fem år sin sista dag.

Publicerad 2021-01-11

Investmentbolaget Ratos aviserade den 8 oktober i fjol att ett avtal tecknats avseende försäljning av Bisnode till Dun & Bradstreet. Försäljningen är nu slutförd efter att sedvanliga myndighetsgodkännanden och övriga villkor uppfyllts, inklusive erläggande av köpeskillingen. De framgår av ett pressmeddelande.

I ett mail till Realtid skriver Bisnodes vd Magnus Silfverberg att måndagen också blir han sista arbetsdag i bolaget.

– Nu när Dun & Bradstreets förvärv formellt är genomfört, kommer jag att kliva av som vd och gå vidare mot nya, ännu okända, möjligheter.

– De senaste fem åren har varit en intensiv resa och jag är superstolt och lycklig över att vi lyckades vända, omvandla och till slut också sälja Bisnode, skriver han.

2019 omsatte Bisnode 3,8 miljarder kronor och enligt Magnus Silfverberg taktade bolaget under 2020 några procent lägre, på grund av coronapandemin. 

– Innan jag började på Bisnode för fem år sedan bestod företagsgruppen av 70 olika bolag med egna produkter, egna teknikstackar och egen kultur. Sedan dess har vi genomfört ett enormt förändringsprogram för att bli ett enat Bisnode och bland annat tagit fram en helt ny teknisk plattform som vi nu håller på att flytta över våra kunder till, sa Magnus Silfverberg till Realtid i november.

 

Platsannonser