Annons

Annons

Qliro säljer Gymgrossisten

Qliro säljer dotterbolaget Health and Sports Nutrition Group till Orkla. Värderingen på bolaget uppgår till 360 miljoner kronor.

Qliro Group AB meddelade sent i natt att man har ingått avtal om att sälja dotterbolaget Health and Sports Nutrition Group, HSNG, som driver Gymgrossisten, till Orkla. HSNG värderas i försäljningen till 360 miljoner kronor, på kassa- och skuldfri basis och med normaliserat rörelsekapital. 

Transaktionen förväntas slutföras under det första kvartalet 2018. HSNG kvarstår som samarbetspartner till Qliro Financial Services och CDON Marketplace efter transaktionen. 

– Genom försäljningen av HSNG har Qliro Group nu uppnått den struktur vi såg framför oss när vi reviderade vår strategi i januari. Övergången till online sker snabbare än någonsin tidigare och våra tre kärnverksamheter, CDON Marketplace, Nelly samt Qliro Financial Services, har starka positioner för att dra nytta av detta. Vi kan nu fullt ut fokusera på och investera i våra kärnverksamheter, inklusive att expandera Qliro Financial Services, säger Marcus Lindqvist, vd och koncernchef för Qliro Group.

Annons

Annons

HSNG grundades 1996 och förvärvades av Qliro Group under 2008. Sedan förvärvet har HSNG vuxit från en omsättning om cirka 110 miljoner kronor till nästan 800 miljoner kronor under de senaste tolv månaderna fram till 30 september 2017.

– Som del av Qliro Group har HSNG etablerat sig som en ledande aktör på nätet inom sportnutrition i Norden, med en stark portfölj av egna varumärken. Vi ser nu fram emot att fortsätta samarbeta med bolaget som partner till både CDON Marketplace och Qliro Financial Services, säger Marcus Lindqvist.

Transaktionen är villkorad av godkännande från konkurrensmyndigheterna i Sverige, Norge och Österrike och förväntas slutföras under det första kvartalet 2018. HSNG värderas i transaktionen till 360 miljoner kronor, på kassa- och skuldfri basis och med ett normaliserat rörelsekapital vid tillträdet.

Koncernens bokförda värde på aktierna i HSNG uppgick till 223,8 miljoner kronor vid slutet av det tredje kvartalet 2017. Resultateffekten av transaktionen fastställs i samband med tillträdet. HSNG beräknas redovisas som avvecklad verksamhet i koncernens resultaträkning från det fjärde kvartalet 2017. 

Carnegie Investment Bank AB är finansiell rådgivare och Advokatfirman Cederquist är juridisk rådgivare åt Qliro Group i transaktionen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons