Finans

Qliro gör riktad nyemission

Qliro Group gör en riktad nyemission av aktier om cirka 210 miljoner kronor till svenska och internationella institutionella investerare.

Publicerad 2020-08-26

Bolaget har anlitat Carnegie Investment Bank som finansiell rådgivare och Sole Bookrunner i samband med nyemissionen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen och antalet nyemitterade aktier i nyemissionen kommer att fastställas genom ett accelererat bookbuilding-förfarande som kommer att påbörjas omedelbart efter offentliggörandet av detta pressmeddelande.

Prissättning och tilldelning av de nya aktierna förväntas äga rum innan handel på Nasdaq Stockholm inleds klockan 09:00 i morgon, den 27 augusti.

Nettolikviden från nyemissionen avses främst att användas för att stärka kapitalbasen i Qliro Groups dotterbolag Qliro för att möjliggöra fortsatt tillväxt inom den snabbt växande marknaden för betallösningar till större e-handlare i Norden och andra digitala banktjänster till Qliros kundbas om cirka 2,2 miljoner aktiva kunder. Resterande del, cirka en tredjedel av nettolikviden, avses att användas för att delvis finansiera uppdelningen av koncernen samt stärka det egna kapitalet i moderbolaget Qliro Group som sedermera kommer att namnändras till Nelly Group när uppdelningen av koncernen är genomförd.

Carnegie har agerat finansiell rådgivare och Sole Bookrunner i samband med nyemissionen. Advokatfirman Cederquist har agerat legal rådgivare till Qliro Group och White & Case Advokatbyrå har agerat legal rådgivare till Carnegie.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in