Revision

PWC:s oväntade kliv – satsar på it-säkerhet

PWC bildar nytt affärsområde genom förvärv av ett informations- och it-säkerhetsbolag.

Uppdaterad 2016-03-09
Publicerad 2016-03-08

Revisionsjätten tar nu ett oväntat kliv in på ny mark. Genom att förvärva Ekelöw Infosecurity-koncernen ska PWC ägna sig åt it- och informationssäkerhet.

Köpeskillingen håller bolaget hemlig, men klart står att det uppköpta konsultbolaget har en omsättning kring 80 miljoner kronor och ungefär 50 anställda.

I praktiken bildar PWC genom köpet ett nytt affärsområdesköp, enligt affärsområdeschefen Rolf Rosenvinge.

– Det vi kommer att kunna göra nu är att stödja våra kunders digitala transformation, som de jobbar med väldigt hårt med just nu. En förutsättning för att man ska lyckas med det är att hantera så kallad Digital Trust. Där ingår cybersäkerhet och riskhantering, säger han till Realtid.se.

Varför ger ni er in på den här marknaden?

– Framförallt för att vi ser en enorm efterfrågan från våra kunder och att vi tror att det är en förutsättning för att vara relevant i dag och i morgon. Därför vill vi ligga i framkant.

Hur hänger det här ihop med er revisionsverksamhet?

– Det kommer även i fortsättningen att vara kärnverksamheten, men vi ser att kraven på revisionen utvecklas och vi vill vara med och leda utvecklingen. Från att historiskt ha handlat ”bara” om de finansiella delarna ser vi att kraven på revisionen från våra kunder och morgondagen mycket mer kommer att inriktas mot andra typer av bestyrkanden, hållbarhet och att man har koll på sin säkerhet.

Organisatoriskt leder affären till att Ekelöw består som bolag men med PWC som moderbolag. Ekelöws grundare och huvudägare blir Senior Advisor.   

Realtid.se har tidigare berättat om de strukturella förändringarna som väntar revisions- och redovisningsbranschen. Stora delar av jobben i sektorn väntas försvinna till förmån för automatisering. Samtidigt satsar revisionsjättarna allt mer på rådgivning.

Platsannonser

Logga in