MarknaderNyhet

Prisindex för svenska bostäder fortsätter ned

Foto: TTFoto: TT
Publicerad
Uppdaterad

Prisindex för privatägda bostäder i Sverige, HOXSWE, sjönk 1,6 procent i maj. Bostadsrättsindex gick ner med 2,1 procent och villaindex med 1,3 procent. Det skriver Valueguard i sin senaste rapport.

Finwire

Bland storstäderna är det Stockholm som förändrats mest med en nedgång på 3,0 procent för bostadsrätter och 3,2 procent för villor. I Göteborg gick bostadsrättsindex ner med 1,9 procent och villaindex gick upp med 0,3 procent. Priserna i Malmö gick ner med 2,2 procent för bostadsrätter och 1,4 procent för villor.

Justerat för säsongseffekter var HOXSWE ned med 1,2 procent. Bostadsrättspriserna backade med 1,6 procent medan villapriserna var ned med 1,4 procent efter säsongsjustering. Utan säsongsrensning har utvecklingen på bostadsmarknaden historiskt sett ofta varit något svagare i maj än i april.

”Vi har även undersökt prisförändringen för bostadsrätter under första halvan av juni i rikets två största städer. I båda städerna föll bostadsrättspriserna kraftigt jämfört med hela maj, i Stockholm med 3,3 procent och i Göteborg med 3,9 procent”, skriver Valueguard.

Annons
Annons