Group Head of Compliance till NCC

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. NCC står på en stark grund med värderingar som vägleder våra beteenden och val. Värderingarna – Ärlighet, Respekt och Tillit – är sammankopplade och styr hur vi agerar inom företaget och hur vi driver vår affär tillsammans med våra partners.

Vi söker nu vår Head of Compliance till vårt huvudkontor i Solna.

Vad kan vi erbjuda

NCC har ett antal Star behaviors för att skapa mervärde för kunden, uppnå synergier mellan affärerna, höja kompetensen och kunskapsbyggandet. Då NCC befinner sig i en tillväxtfas, och compliancearbetet är en central del av en värdebaserad organisation, växer behovet av och komplexiteten i detta arbete.

Du kommer arbeta i en organisation som är människoororienterad och där företagskulturen är en lika viktig hörnsten i strategin som de övriga delarna. Vill du vara med och bidra till vår förändringsresa?

Om rollen

Som Head of Compliance kommer du att få en central roll i bolaget med övergripande ansvar för vidareutvecklingen och implementeringen av vårt complianceprogram samt bolagets uppförandekod som inkluderar områden som anti-korruption, konkurrensrätt, intressekonflikter och dataskydd.

Dina arbetsuppgifter innefattar bl.a. följande:

  • Påverka och förbättra regelefterlevnadskulturen inom NCC genom att utveckla och implementera bl.a. styrdokument, processer, utbildningar och kommunikationsverktyg.
  • Agera som rådgivare till ledningen och verksamheten genom omvärldsbevakning samt bevaka och implementera tillämpliga regler och förordningar.
  • Leder och utför riskbedömningar och analyser för att identifiera potentiella riskområden samt även övervakar korrigerande handlingsplaner.
  • Hanterar och granskar rapporter som kommer genom bolagets visselblåsarsystem samt ansvarar för vissa utredningar relaterade till brott mot uppförandekoden.
  • Utvecklar och leder Group Compliance Committee och BA Compliance Group

Du rapporterar till Chefsjuristen och kommer ingå i vårt Legal & Risk team samt arbeta nära affärsverksamheten. Rollen ger stora möjligheter att självständigt påverka och utforma bolagets compliancearbete.

Vem söker vi

För att trivas och kunna driva utvecklingen i denna roll så tror vi du är en trygg ledare med hög integritet. Du är prestigelös, en god lyssnare och kommunikativ. Det är vidare viktigt att du är proaktiv i ditt arbetssätt och självständigt kan driva dina frågeställningar.

Vi söker dig som är utbildad jurist (alternativt annan relevant utbildning) och som har minst fem års erfarenhet i motsvarande eller liknande position. Vi ser gärna att du har arbetat med compliance på ett nordiskt eller internationellt bolag och gärna med anti-korruption och/eller etikrelaterade frågor. Det är meriterande med erfarenhet av utredningsarbete.

Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska. Har du grundläggande förståelse av övriga skandinaviska språk är detta meriterande.

Ytterligare information

Tjänsten är på heltid med placeringsort på NCC´s huvudkontor i Solna.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Zerin Baran på tfn. +46 72-032 87 86 eller zerin.baran@sharprecruitment.se

Urval sker löpande, ansök därför redan idag. Varmt välkommen med din ansökan!

Genom
Tjänst

Senior Compliance Officer till Skandias Koncerncompliance

Genom
Tjänst

Senior Legal Counsel (Nordic & Baltic) to Schneider Electric

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Ekonomiansvarig till Sharp Recruitment & Consultants

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Marknadskoordinator till Sharp Recruitment & Consultants

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Jurist till Skandia Fonder

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Jurist inom mark- och miljörätt samt vattenkraftlagstiftning

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Senior Compliance Officer till Brummer & Partners

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Legal Counsel med fokus på AIFMD till Permian

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Ludvig & Co söker bolagsjurist

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Capital & Liquidity Reporting Specialist till Nordnet

Placering
Stockholm

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons