FinansNyhet

Petter Stordalens nya hotell i Sundsvall

Diös samarbetar med Petter Stordalens Nordic Choice Hotels.
Publicerad

Diös planerar hotellbygge, kallat Riverside i samarbete med Petter Stordalens Nordic Choice Hotels och arkitekterna Krook & Tjäder. 

Sara Johansson

Nu har Diös och Nordic Choice Hotels skrivit ett intentionsavtal med tänkt byggstart i centrala Sundsvall vid årsskiftet 2018/2019. Ansvariga arkitekter är Krook & Tjäder, som tidigare ritat ett flertal hotell åt Nordic Choice Hotels.

– Vi ser stora möjligheter med att vara med och utveckla centrala Sundsvall. Det är en del av vår strategiska inriktning kring stadsutveckling. Att göra detta tillsammans med en samarbetspartner som Nordic Choice Hotels är både spännande och en stor drivkraft till att kunna genomföra våra planer. Nu fortsätter vi utveckla Riverside tillsammans med Sundsvalls kommun, Nordic Choice Hotels och andra aktörer, säger Lars-Göran Dahl, chef affärsutveckling, Diös Fastigheter.

– Jag älskar att starta upp nya projekt och när vi fick möjligheten att delta i omvandlingen av detta område till ett nytt spännande och pulserande nav på Norrmalm i Sundsvall så var jag inte svårflörtad. Sundsvall är en fantastisk stad och det känns väldigt bra att få bidra med ett fantastiskt hotell, säger Nordic Choice Hotels ägare och styrelseordförande Petter A Stordalen.

Annons

– Det är glädjande att Diös och Nordic Choice Hotels tror på Sundsvall och vill satsa här. I takt med att Sundsvall växer och får fler invånare, växer även besöksnäringen i kommunen. För vår del har det varit viktigt att den förtätning som sker i centrala Sundsvall bidrar till att skapa mer liv och rörelse i centrum. Det hoppas vi att det här hotellet kan vara med och bidra till, säger Peder Björk, kommunstyrelsen ordförande, Sundsvall.

Newsec har varit rådgivare till Diös i affären.  

Annons