Peter Lenardos är inte nöjd med Cinnobers andra kvartal, men siktar fortsatt mot att vända bolaget till lönsamhet under 2019. Foto: Press
IT

Peter Lenardos blir ny vd för Cinnober

Peter Lenardos efterträder Veronica Augustsson som varit Cinnobers vd sedan 2012 – och som jobbat i bolaget sedan 2002. Hon lämnar för att "anta nya utmaningar utanför koncernen".

Uppdaterad 2018-08-15
Publicerad 2018-08-13

Det framgår av ett pressmeddelande.

Svenska Cinnober är ett First North-noterat finansit-bolag med huvudkontor i Stockholm. Bolaget utvecklar affärskritiska systemlösningar för börshandel, riskhantering och andra finansiella tjänster. Målgruppen är främst internationella börser, clearinghus, banker och mäklarhus.

Veronica Augustsson lämnar vd-posten
i Cinnober. Foto: Press

Nu har Cinnober utsett Peter K. Lenardos till ny vd och koncernchef. I juni i år utsågs han även till CFO på Cinnober. Dessförinnan var han senior rådgivare inom koncernen.

Han tillträder vd-posten omgående och ska som tidigare vara baserad på bolagets kontor i Stockholm och London. Men för att Cinnober inte ska stå utan CFO kommer han att kvarstå i denna roll under en övergångsperiod. Bolaget har nu inlett en rekryteringsprocess för att hitta en ersättare.

Innan tiden på Cinnober var han Londonbaserad managing director på Royal Bank och Canada (RBC), där han etablerade verksamheter inom "Global Market Infrastructure" och "European Diversified Financials". Peter K. Lenardos är uppvuxen och utbildad i USA och har dubbla medborgarskap i USA och  Storbritannien.

Hans uppdrag som Cinnober-vd är att uppnå lönsamhet under 2019. Bolaget har redovisat minusresultat i flera rapporter i rad efter tillväxtinvesteringar. Något Realtid.se rapporterar om tidigare.

Avgående vd:n Veronica Augustsson lämnar, enligt pressmeddelandet, vd-posten "för att anta nya utmaningar utanför koncernen". Hon inledde sin karriär på bolaget i Stockholm redan år 2002; först som programmerare i tio år och därefter som försäljningschef. 2012 tog hon över vd-posten.

– Jag gick ut 2001 mitt i it-kraschen. Det var slump att jag hamnade på Cinnober. Få it-bolag anställde, men jag kom i kontakt med företaget via kontakter, berättade Veronica Augustsson i en intervju med Realtid.se i slutet av mars i år.

Realtid.se har sökt Veronica Augustsson.

Platsannonser