Annons

Annons

Peter Lenardos blir CFO på Cinnober

Cinnober Group har utsett Peter Lenardos till företagets nya CFO. Peter Lenardos tar över rollen efter Ninni Pramdell som meddelat att hon lämnar bolaget för att anta ny utmaningar.

Peter Lenardos har erfarenhet som kapitalförvaltare och analytiker, och har ett nätverk av aktörer verksamma inom finansiell infrastruktur och kapitalförvaltning.

Peter Lenardos är sedan april i år aktiv inom Cinnober som Senior Financial Advisor och kommer dessförinnan från rollen som Londonbaserad Managing Director inom Royal Bank of Canada (RBC). Inom RBC etablerade han bland annat nya verksamheter inom Global Market Infrastructure och European Diversified Financials.I sin nya position som CFO på Cinnober kommer han bidra med värdefulla kontakter inom såväl börs- som kapitalförvaltningssektorn.

– Peter har unik erfarenhet och ett brett internationellt nätverk inom finansbranschen, vilket är intressant ur såväl säljhänseende, i etablerandet av nya kundrelationer och ur ett IR-perspektiv. I grunden har han en djup ekonomisk och redovisningsmässig kompetens, vilket sammantaget gör honom mycket lämpad att axla rollen som koncernens nya CFO. Vi är mycket glada över att knyta honom mer långsiktigt till Cinnober, säger Veronica Augustsson vd för Cinnober Group, i ett pressmeddelande

Annons

Annons

Peter Lenardos har en kandidatexamen i Företagsekonomi med inriktning redovisning vid University of Notre Dame, Indiana, USA samt en MBA från Kellogg School of Management på Northwestern University. Han har idag mer än 20 års erfarenhet av ledande positioner inom finansbranschen i USA och Europa.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons