Enligt Oscar Properies ska Gasklockan bli ett nytt landmärke i Stockholm. Utsikten ska vara magnifik uppifrån den 97 meter höga byggnaden. Foto: OScar Properties.
Enligt Oscar Properies ska Gasklockan bli ett nytt landmärke i Stockholm. Utsikten ska vara magnifik uppifrån den 97 meter höga byggnaden. Foto: Oscar Properties.
Fastigheter

Oscar Properties måste betala Gasklockan inom två veckor

Om inte krisande bostadsutvecklaren Oscar Properties betalar för Gasklockan häver Stockholms stad affären.

Uppdaterad 2019-11-11
Publicerad 2019-11-11

– Vi hoppas att de kommer till skott och betalar, säger Staffan Lorentz, projektchef på Norra Djurgårdsstaden vid Stockholms stads exploateringskontor till tidningen Fastighetsvärlden.

Oscar Properties hävdade i slutet av oktober att saneringsarbetet inte har utförts på rätt sätt och därför inte vill betala. Men det håller inte staden med om. Oscar Properties har nu två veckor på sig att betala annars blir det ingen affär.

Enligt Fastighetsvärlden är Oscar Properties nära att hitta en finansieringspartner till Gasklockan. 

Gasklockan är en fastighet i Stockholm där Oscar Properties planerar ett prestigebygge. På hemsidan skriver OP: "Gasklockan är ett samarbete mellan Oscar Properties och Herzog & de Meuron, en av vår tids allra mest tongivande arkitekter. De står bakom uppmärksammade byggnader från hela världen, som Olympiastadion i Peking och Tate Modern i London."

Och vidare: "Gasklockans grundform är rund, men med utskjutande armar där varje v-form rymmer en bostad och ger känslan av en välplanerad villa högt ovanför marken. Grönområdet runt Gasklockan är signerat Piet Oudolf, en av världens främsta trädgårdsdesigner, inte minst känd för The High Line i New York."

"Valet av samarbetspartners för Gasklockan sätter ambitionsnivån: Gasklockan ska bli en byggnad i världsklass – i ett område av världsklass."

Oscar Properties skriver på hemisdan att bostäderna planeras att stå färdiga för inflytt 2022.

Platsannonser