Optimizer Invest: Mikael Riese Harstad, Carla Maree Vella, André Lavold, Henrik Persson Ekdahl. Foto: Pressbild
Fintech

Optimizer Invests Investoo Group köper AI-bolag

Koncernen tar sitt första kliv in i förvaltningssektorn. "Robotrådgivning är en snabbt växande marknad som vi tror kommer att revolutionera privata investeringar och privat sparande", säger Investoo Groups vd Adam Grunwergi.

Uppdaterad 2017-10-05
Publicerad 2017-10-05

Optimizer Invests Londonbaserade fintechgren Investoo Group köper RoboAdvisors.com, en jämförelsesajten för robotrådgivning. Därmed tar Optimizer Invest-koncernen sitt första steg in i portföljförvaltnings-segmentet. Förvärvet är koncernens fjärde på mindre än ett år, enligt ett pressmeddelande.

RoboAdvisors.com har som målsättning att göra portföljförvaltning både prisvärt och tillgängligt. Sajten vill även bli ledande en jämförelsesajten.

– Det här förvärvet gör att vi nu går in i branschen för privata investeringar. Robotrådgivning är en snabbt växande marknad som vi tror kommer att revolutionera privata investeringar och privat sparande. Förvärvet passar väl in i vår pool av varumärken och i synnerhet tillsammans med vår finansiella nyhetsportal Invezz.com, säger Investoo Groups vd Adam Grunwergi en kommenter:

Investoo Group har som mål att omlokalisera RoboAdvisors.com till en ny och mer lättanvänd plattform.

– Vi har bestämt oss för att göra något revolutionärt inom finansiell lead generation. Vi letar alltid efter tillväxtmöjligheter för att utöka vår räckvidd till olika investeringsnischer. Förvärvet av RoboAdvisors.com gör Investoo ännu mer komplett på området och ligger helt i linje med bolagets tillväxtstrategi, säger Carla Maree Vella, vd för huvudägaren Optimizer Invest i pressmeddelanet.

 

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in