Annons

Annons

Ny chef på Centrum för rättvisa

Fredrik Bergman blir ny chef för Centrum för rättvisa. Han är idag stiftelsens chefsjurist och har sedan november 2017 varit tillförordnad chef för verksamheten.

– Fredrik har en gedigen juridisk bakgrund och ett starkt engagemang för individens rätt. Under tiden som chefsjurist har han lett stiftelsens rättsprocesser på ett mycket framgångsrikt sätt. Det är en logisk rekrytering som stärker Centrum för rättvisa som organisation, säger stiftelsens ordförande Tomas Nicolin, i ett pressmeddelande.

– Centrum för rättvisa har under sina första femton år etablerat sig som en ledande aktör för individens fri- och rättigheter, och organisationer som vår behövs mer än någonsin. I tider av ökande polarisering och oro kommer grundläggande rättigheter och rättsstatens principer lätt på undantag. Centrum för rättvisa ska fortsätta att vara en stark röst för individens rätt i samhället, säger Fredrik Bergman i pressmeddelandet.

Fredrik Bergman har en bakgrund som hovrättsassessor från Svea hovrätt. Han har en juristexamen från Uppsala universitet och gjorde sin tingstjänstgöring vid Stockholms tingsrätt. Han har även en masterexamen i konstitutionell rätt från Harvard Law School i USA.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons