Nu satsar Stordalen på eldrivna drönare för personflyg i Skandinavien

Petter Stordalen. Foto: Pressbild
Publicerad
Uppdaterad

Widerø Zero har tidigare i år undertecknat en avsiktsförklaring om att köpa 50 eldrivna drönare för persontransport. Nu är det klart att infrastrukturbolaget Seabrokers Innovation och Petter Stordalens Strawberry går med som partners. Tillsammans ska de utforska hur dessa flygplan kan skapa den optimala transportslösningen för de många mindre tillgängliga platserna i Skandinavien.

Realtid.se

Widerøe Zeros vision är att med lägre driftskostnader och bättre miljöprestanda skapa möjligheter för nya luftfartsalternativ. Ledningen på hotellkoncernen Strawberry ser stor potential inom turismupplevelser samt enklare tillgång till de mer otillgängliga destinationerna. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Flygplanet är unikt, och vi är först i kön för att använda det, tillsammans med bland andra United Airlines. Med Strawberry och Seabrokers i teamet finns en stor möjlighet för Skandinavien att bli en av de första marknaderna för det vi tror kommer att bli en revolution inom lufttransport, säger Andreas Aks, chef för Widerøe Zero i en skriftlig kommentar.

Seabrokers Innovations är också med i teamet, lett av den tidigare transportministern i Norge Ketil Solvik Olsen. Seabrokers är har tidigare främst investerat inom fastigheter, byggverksamhet och ny mobilitet.

Annons

Trion jämför detta med när järnvägen gick från ånglok till eldrift och är övertygad om att Skandinavien kommer att dra nytta av en liknande revolution inom flygtrafiken. Samtidigt hoppas de att myndigheterna kommer att vara med som katalysator i detta arbete.

Annons