Börs

NGM vill se fler kvinnor på börsen

Feminvest och NGM Nordic Growth Market ska nu utbilda och inspirera kvinnor så att fler får upp ögonen för en börsintroduktion.

Publicerad 2019-05-21

Vart tionde bolag på den svenska börsen har idag en kvinnlig vd. När det kommer till ledningsgrupper och styrelser är representationen 23 procent respektive 33 procent. Nu inleder NGM och Feminvest ett samarbete med förhoppningen att fler kvinnor ska få upp ögonen för en börsintroduktion.

– NGM har som ambition att förbättra och modernisera förutsättningarna för den nordiska kapitalmarknaden. Vi gör det redan idag på ett flertal sätt och att stödja Feminvests arbete är naturligtvis en självklarhet, säger Tommy Fransson, Vice vd NGM.

– Jag tror att vi måste börja högst upp i bolagstrukturen med vd:arna. Vi ser att tillväxtbolag med kvinnor i ledningen levererar mer jämställda organisationer. Vi vill nu gemensamt bygga broar samt erbjuda kunskap och lärdomar från entreprenörer som tidigare gjort samma tillväxtresa, säger Michaela Berglund som driver Feminvest.

Feminvest och NGM:s ambition är dels att överföra kunskap från noterade bolag till tillväxtbolag om vägen dit och dels att erbjuda kunskap om noteringsprocessen, framgår det av pressmeddelandet. Målsättningen är att få fler kvinnliga entreprenörer att få upp ögonen för vilka tillväxtmöjligheter och expansions vägar som finns.

Platsannonser