Finans

MTG startar investeringsfond för onlinespel

MTG lanserar en investeringsfond om 30 miljoner dollar för investeringar inom online-spel.

Publicerad 2017-11-29

MTG har lanserat en investeringsfond som fokuserar på mindre investeringar i potentiella bolag inom online-spel i USA och Europa.

Fonden kompletterar MTG:s större förvärv och ska investera i fem till tio bolag varje år under de kommande tre åren, skriver bolaget i ett pressmeddelande inför kapitalmarknadsdagen som hålls idag onsdag.

– MTG:s expertis ligger inom storytelling och våra berättelser finns tillgängliga överallt. Våra samarbeten med innehållsproducenter och distributörer världen över, samt den snabba tillväxten av våra digitala produkter, visar på relevansen i våra produkter och är grunden till vår långsiktiga lönsamma tillväxt. Därför lanserar vi även en fond för investeringar inom online-spel för att utveckla nästa generation av digitala underhållningsupplevelser, säger Jørgen Madsen Lindemann, vd och koncernchef på MTG.

Investeringarna kommer att göras i ett tidigt skede i bolag som ger strategiskt värde för MTG inom online-spel, esport och spel inom VR (Virtual Reality) och AR (Augmented Reality).

Platsannonser