Mix hustru talar ut om lyxhotellet i Lärkstaden

"Det är inte ett hotell. Det är ett hem för alla som förväntar sig det allra bästa, säger Jeanette Mix om hennes och maken Harald Mix Ett Hem i Lärkstaden.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2012-12-03

Jeanette Mix förklarar för den danska finanstidningen Børsen.dk att hon vägrar använda ordet hotell eftersom det är så mycket mer än bara ett hotell.

Jeanette Mix intervjuas i ett långt reportage för första gången sedan det blev känt att hon och hennes man Harald Mix renoverar upp ett av husen i Lärkstaden för att inrätta ett hotell.

Hotellet heter Ett Hem och det är precis den känslan som paret vill uppnå.

– Ett Hem är en sådan plats där jag själv skulle kunna tänka mig att bo om jag var hemifrån, säger Jeanette Mix.

Hon förklarar för den danska tidningen att hon inte gjort några studier eller någon forskning på hur människor vill leva när de ska resa. Hon har istället utgått från hur hon själv vill ha det.

– Sedan följde jag en känsla. Och jag kan glatt konstatera från många av våra gäster att jag måste ha landat rätt, säger hon.

Harald och Jeanette Mix anlitade den den dansk-engelska inredaren och designern Ilse Crawford i omvandlingen av det stora huset som ursprungligen byggdes till en officier år 1910.

Hon har tidigare bland annat gjort designen på Mathias Dahlgrens stjärnkrogar Matsalen och matbaren i Grand Hotel.

Uppgiften var att skapa en exklusiv, skandinavisk, men ändå tidlös miljö som kunde binda husets 12 rum och gemensamma utrymmen som vardagsrum, salong, lounge och bibliotek samman till en stor helhet.

– Det var viktigt att det skulle bli en plats där människor kan känna sig trygga och bekväma. Därför har vi inte kompromissat på någonting. Vi har använt riktiga material, jämn kvalitet och bara den bästa designen. Det tror jag att folk är villiga att betala för, säger Jeanette Mix.

Hon förklarar vidare att de även varit lika noga med att välja ut sin personal. De har inte bara gått på deras kvalifikationer och tidigare erfarenheter utan även på personligheten.

– De ska våga vara ärliga mot våra gäster och se dem i ögonen. Det gör inget om de bjuder på sig själva, säger Jeanette Mix till Børsen.dk.

Det tog paret sex år att bli klara med hotellet. Under denna period har det pågått en grannfejd där Harald Mix och hans hustru står på ena sidan och på andra sidan står grannarna, däribland Claes Dinkelspiel.

Grannarna fick dock ge med sig och därmed stå ut med att turister kliver in i det ståtliga grannhuset.

Enligt tidigare uppgifter ligger rumspriserna på 3.800 – 10.000 kronor per natt.

Platsannonser