Michael Jackson och Springsteen blir gratis

Sony BMG blir det första stora skivbolag som skriver kontrakt med gratismusiksajten We7.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2008-03-13

När Sony BMG nu skriver kontrakt med gratismusiksajten We7 i Storbritannien. We7, som musikern och tidigare Genesissångaren Peter Gabriel varit med att grunda.

Detta innebär att We7:s besökare för tillgång till gratis streaming av Sony BMG:s musik. Än så länge bara i Storbritannien.

Sony BMG har artister som Michael Jackson, Foo Fighters, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Celine Dion, Westlife, Eros Ramazzotti och Oasis i sin digra katalog. Bortgångna legender som Johnny Cash och Miles Davis icke att förglömma.

Brittiska albumlistettan The Hoosiers, där svenska Martin Skarendahl spelar gitarr och bas, är Sony BMG:s senaste stora succé.

Starten sker i slutet av april. Till att börja med är det bara redan registrerade We7-användare som får tillgång till Sony-streaming. Senare kommer det antagligen att bli tillgängligt även för nya brukare.

Användarna kan streama musik gratis. För att få tillgång till musiken måste de genomlida en korta reklamsnutt innan varje låt.

Förutom material ur Sony BMG:s backkatalog kommer även även en del nyare Sony-akter att finnas för streaming on demand.

We7 startade i maj 2007. Då fanns blott 30 låtar tillgängliga. I dag är siffran närmare 1 miljon låtar. Det rör sig om allt från musik från ledande independent-skivbolag till helt osajnade talanger.

I februari passerade We7 gränsen för 2 miljoner nedladdningar. Detta skedde sex veckor efter att enmiljonsgränsen passerats, vilket tagit We7 ett halvår.

"Vår deal med We7 är ett viktigt steg framåt i att erbjuda fans större flexibilitet i sätten av konsumera musik" säger Ged Doherty i ett uttalande. Doherty är styrelseledamot i brittiska och irländska Sony BMG.

Platsannonser

Läs allt innehåll på sajt med Realtid Premium
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in