Fintech

Medieuppgifter: Snart kan du betala med Messenger-appen

Facebook utvecklar en ny funktion i Messenger som gör det möjligt att betala i butiker med chattappen. Det menar i alla fall sajten The Information som tagit del av ny källkod.

Uppdaterad 2016-03-29
Publicerad 2016-03-29

Det finns flera tecken på att Facebook är i färd med att ta fram en ny betaltjänst i sin chattapp Messenger. Lösningen ska göra det möjligt att genomföra direkta inköp i butiker med mobilen. Det rapporterar flera amerikanska medier.

De som är vänner på Facebook kan redan i dag skicka pengar till varandra via Messenger. Men enligt sajten The Information finns det i ny läckt källkod tydliga tecken på att en ny betaltjänst håller på att ta form i appen. 

Allt är dock i dagsläget mycket oklart. The Information menar att Facebook antingen integrerar något befintligt mobilbetalningssytem, till exempel Apple Pay, Android Pay eller Samsung Pay. Alternativt skapar techjätten en egen tjänst.

I januri sa Facebook-vd:n Mark Zuckerburg att han är intresserad av att inleda ett samarbete med Apple Pay, enligt Tech Times.

– Apple Pay är en väldigt smidig innovation som tar bort mycket av transaktionskrånglet, sa Zuckerburg.

The Information berättar också att Facebook även tycks vara i färd med att att utveckla en funktion som gör det möjligt att chatta i Messenger inkognito och därmed inte lämna några dataspår efter sig.

Platsannonser

Logga in