Mastercard, Sustainability Innovation Lab, Stockholm
Hållbarhet

Mastercard öppnar hållbarhetslabb i Stockholm

 I dag öppnar Mastercard sitt nya ”Sustainability Innovation Lab” i Stockholm, ett globalt center för forskning och utveckling av digitala produkter och tjänster inom hållbarhet.

Publicerad 2021-09-20

Mastercard har valt att etablera labbet i Stockholm bland annat på grund av att företaget stöttar EU:s gröna giv. Sverige har, enligt Mastercard, länge legat i framkant när det gäller hållbar och digital innovation. Betaljätten ser också ett starkt engagemang från konsumenter, politiker och företag kring arbetet med övergången till en grön ekonomi. Det framgår av ett pressmeddelande.

Labbet kommer särskilt fokusera på lösningar som gör det möjligt att konsumera mer hållbart.

Mastercard har etablerat flera långsiktiga partnerskap med startups i Norden. Bland annat har Mastercard samarbetat med det svenska fintech-företaget Doconomy för att utveckla Mastercards Carbon Calculator. Mastercard stödjer också klimatfokuserade fintech-företag genom Climate Fintech Cards & Payments Challenge, genom sitt globala startup-engagemangsprogram Start Path och i Mastercard Lighthouse, en regional partnerskapsplattform.

I labbet har medarbetare från Mastercard och partners redan börjat arbeta med forskning och utveckling. Det fysiska labbet kommer att öppna i Stockholm under våren 2022.

Att fortsätta utveckla Mastercard Carbon Calculator blir en av de första uppgifterna för labbet. 

 

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av näringslivets hjärta; profilerna, pengarna och politiken.

Logga in