Sju av 20 delägare lämnar advokatbyrån MAQS Stockholmskontor, och fler avhopp är att vänta.
Juridik

Massflykt från MAQS

Inte bara Hannes Snellman utan även Setterwalls och nystartade byrån Walthon Advokater rekryterar från MAQS. Merparten av de 20 delägarna är på väg bort från MAQS Stockholmskontor.

Uppdaterad 2018-08-27
Publicerad 2018-08-27

I förmiddags kunde Realtid berätta att Hannes Snellman rekryterat MAQS tvistlösningsteam bestående av två delägare och fem biträdande jurister.

Nyheten följs nu av fler; nystartade byrån Walthon Advokater plockar så många som fyra delägare och tre biträdande jurister från MAQS och Setterwalls förstärker sitt fastighetsteam med delägare Patric Olofsson och tre biträdande jurister.

Delägarna Patrik Essehorn, Maria Norrman, Jürgen Conzen och Clarissa Fröberg på MAQS ansluter till Walthon Advokater vid årsskiftet, tillsammans med biträdande juristerna Michelle Cargioli, Erika Samuelsson och Rebecca Fallberg. 

Därmed förstärker och utökar Walthon sitt erbjudande inom internationell M&A, kapitalmarknad, fastighetstransaktioner, finansiering och bolagsrätt, skriver byrån i ett pressmeddelande.

Mats Willman, Managing Partner på Walthon Advokater:

– Det är otroligt roligt att äntligen få berätta om detta. Maria och Clarissa har varit ansvariga för MAQS M&A avdelning, Patrik för Capital Markets och Jürgen för German Desk. Vi får genom dessa rekryteringar ett ”dream team” inom bland annat fastighetstransaktioner, internationell M&A och kapitalmarknad. 

– Vi ser rekryteringarna som ett kvitto på att Walthon redan nu är ett attraktivt alternativ och att vår modell för advokatverksamhet är spännande, rättvis och hållbar. Walthon kommer under hösten fortsätta att rekrytera biträdande jurister. 

Nästa vecka flyttar Walthon in i sina nya lokaler på Stureplan 4A, efter sommarens renovering.  

Även Setterwalls skaffar sig en rejäl förstärkning när MAQS Stockholmskontor ser ut att lösas upp. 

Patric Olofsson är gruppchef på MAQS fastighetsavdelning. Han hör av sig till Realtid för att även han tillsammans med tre biträdande jurister i gruppen går till Setterwalls, en nyhet som tidningen Fastighetsvärlden var först med.

MAQS Stockholmskontor har, enligt Fastighetsvärlden, varit mycket framgångsrika inom rådgivning i fastighetsfrågor/transaktioner. Nu blir det i stället Setterwalls som tar ett betydande steg för att inta en tätposition som man tidigare inte haft inom fastigheter, skriver branschtidningen.

Att informationen om delägarna som lämnar MAQS kommer stötvis beror på att MAQS inte vill kommentera individuella fall utan bestämt sig för att enbart kommentera det organisatoriska.

Hur många av de 20 delägarna som kommer att lämna vill Katrin Troedsson, MP på MAQS i Göteborg och presstalesperson, inte gå in på. 

– Vi kommenterar inte det från vårt håll utan det är upp till varje delägare att berätta, säger hon till Realtid.

>> Läs mer om flykten från MAQS

Patric Olofsson vill inte heller avslöja något om vart olika kollegor är på väg.

– Jag kan säga att den nuvarande konstellationen, kanske med några få undantag, försvinner, säger han till Realtid.

I övrigt stämmer han in i vad som redan kommunicerats av MAQS genom ett pressmeddelande:

“Det som nu sker är en följd av en längre tids diskussioner mellan delägarna i Stockholm kring hur kontorets advokatverksamhet ska bedrivas framöver.”

MAQS understryker att de även fortsättningsvis kommer att ha en stark förankring på Stockholmsmarknaden:

“Formerna för detta diskuteras för närvarande, men verksamheten kommer att fortgå efter årsskiftet”, skriver MAQS.

Platsannonser

Logga in