Hannes Snellman expanderar inom tvistlösning med två nya delägare från MAQS.
Juridik

Hannes Snellman rekryterar helt team från MAQS

MAQS tvistlösningsgrupp är på väg till Hannes Snellman, som därmed kraftigt förstärker sitt team. Samtidigt dementerar MAQS ryktena att Stockholmskontoret skulle vara på väg att läggas ned.

Uppdaterad 2018-08-27
Publicerad 2018-08-27

Hannes Snellman meddelar i dag att advokaterna Pontus Ewerlöf och Martin Rifall ansluter till Hannes Snellmans tvistlösningsgrupp i Stockholm. Det innebär att advokatbyrån MAQS blir av med två tunga delägare samt fem biträdande jurister.

“Tillsammans med det redan befintliga teamet hos Hannes Snellman, etableras nu en av de största och mest kompetenta tvistlösningsgrupperna crossborder, mellan Finland och Sverige, bestående av totalt drygt 30 jurister”, skriver Hannes Snellman i ett pressmeddelande. 

Några av de biträdande juristerna från MAQS är redan på plats hos Hannes Snellman. En av dem är Andreas Johard, Managing Associate:

– Då hela teamet från MAQS, det vill säga både partners och samtliga biträdande jurister, ansluter till Hannes Snellman blir övergången helt friktionsfri för alla klienter som väljer att även fortsättningsvis anlita oss och våra tjänster, säger han.

Nyheten innebär ett kraftigt avbräck för MAQS, som under en tid omgetts av rykten om avhopp från Stockholmskontoret. Advokatbyrån både bekräftar och dementerar dessa:

– Det går rykten om att MAQS ska lägga ned i Stockhom. Så är det inte, säger Katrin Troedsson, MP på MAQS i Göteborg och presstalesperson för MAQS.

Hon kan inte kommentera vilka delägare som eventuellt är på väg att lämna byrån, utöver de redan kända.

– Det som sker nu är att några delägare lämnar, men vi kan inte kommentera det från vårt håll, utan det är upp till varje enskild delägare, säger hon.

I nuläget har hon inte så mycker mer information att ge, men medger att “det kommer att ske förändringar”.

Sannolikt rör det sig om fler delägare än Pontus Ewerlöf och Martin Rifall. MAQS Stockholmskontor består i dag av ett 20-tal delägare.

– Jag kan inte kommunicera hur många av dem som ska stanna kvar, jag har inte den pusselbiten, säger Katrin Troedsson.

Hennes uppdrag i nuläget är att motarbeta ryktena om en nedläggning i Stockholm.
 
“MAQS verksamhet vid Stockholmskontoret kommer att genomgå en förändring vid årsskiftet. MAQS kommer dock fortsatt att ha en stark förankring på Stockholmsmarknaden. Det som nu sker är en följd av en längre tids diskussioner mellan delägarna i Stockholm kring hur kontorets advokatverksamhet ska bedrivas framöver”, skriver MAQS i ett pressmeddelande. 

– Det är naturligtvis tråkigt när sådant här sker, men vad jag förstår finns ingen större konflikt bakom, säger Katrin Troedsson till Realtid. 

På Hannes Snellman är man desto gladare. Rekryteringen ligger rätt i tiden, menar advokatbyråns MP Paula Röttorp:

– I byggboomens spår ser vi att entreprenadtvister kommer att öka framöver och därför är rekryteringen av Martin helt rätt i tiden, säger hon.

Även investeringstvister är ett område under tillväxt hos Hannes Snellman. 

– Då Stockholm sedan länge är ett säte för många internationella skiljeförfaranden, både kommersiella och investeringstvister kommer vi med Pontus kunna representera ännu fler crossborderklienter i stora internationella tvister, säger Paula Röttorp.

Vilka som kommer att ersätta Pontus Ewerlöf och Martin Rifall på MAQS återstår att se. Katrin Troedsson slår emellertid fast att Stockholmskontoret kommer att erbjuda tvistlösning även framgent.

– MAQS i Stockholms tvistlösningsgrupp blir mindre, men försvinner inte. Vi är en organisation med 175 medarbetare varav 125 jurister, säger hon. 

– Vårt primära fokus är att medarbetare och klienter inte ska påverkas. Rådgivning och service till våra klienter kommer att hålla samma höga kvalitet som tidigare, säger Katrin Troedsson.

Pontus Ewerlöf och Martin Rifall

Pontus Ewerlöf kommer senast från rollen som partner på MAQS och ansvarig för tvistlösningsgruppen och har dessförinnan varit verksam vid Mannheimer Swartling och Cederquist. Han har tidigare arbetat som domare inklusive som assessor i Svea hovrätt och tar med sig drygt 20 års erfarenhet av tvistlösning i domstol och i skiljeförfaranden, både som ombud och skiljeman.
 
Martin Rifall är partner och ansvarig för entreprenadrättsverksamheten vid MAQS och har tidigare arbetat på Cederquist och White & Case. Martin har 15 års erfarenhet av tvistlösning med fokus på entreprenadrättsliga tvtyister och är samtidigt en flitigt anlitad föreläsare inom entreprenadrätt.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in