Annons

Annons

Maria Rydbeck tar över Pensionsmyndigheten

Regeringen har utsett Maria Rydbeck som tillförordnad generaldirektör för Pensionsmyndigheten. Rydbeck tar över posten efter att nuvarande generaldirektören Katrin Westling Palm utsetts till ny generaldirektör på Skatteverket.

Maria Rydbeck tar över ledningen av Pensionsmyndigheten från och med den 1 november 2017 till dess att regeringen utser en ny ordinarie generaldirektör. Maria Rydbeck är idag chef för ledningsstaben och ställföreträdande GD på Pensionsmyndigheten.

Westling Palm har varit generaldirektör sedan myndigheten bildades 2010 då Pensionsmyndigheten tog över ansvaret för pensionerna från Försäkringskassan och den tidigare Premiepensionsmyndigheten.

– Katrin Westling Palm har gjort ett mycket gott arbete på Pensionsmyndigheten under en händelserik tid. Hon har varit generaldirektör sedan myndigheten bildades och har bland annat hanterat härvor kring direkt kriminella premiepensionsföretag som lurat spararna på pengar, säger socialminister Annika Strandhäll (S) i en kommentar.

Annons

Annons

– Maria Rydbeck är ny tillförordnad generaldirektör för Pensionsmyndigheten. Hon är en kompetent och mycket erfaren statstjänsteman som kommer ha ansvaret under den tid det tar regeringen att rekrytera en ny ordinarie generaldirektör.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons