Riskkapital

Marc Brown går från Microsoft till EQT

Riskkapitalbolaget EQT plockar in Microsofts tidigare chef för företagsutvecklingen, Marc Brown, som ny partner och Head of EQT Growth.

Publicerad 2020-10-19

Brown beskrivs med sin erfarenhet av teknikbranschen vara perfekt lämpad att leda EQT Growth, en ny strategi med målet att bli ”föredragen partner till grundare och ledningsgrupper när de bygger och växer marknadsledande företag”. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under sin tid på Microsoft övervakade Marc Brown företagsaffärer och strategiska investeringar. 

EQT Growth-teamet förstärks också med Carolina Brochado, tidigare partner på Softbank och Atomico, samt EQT:s partners Victor Englesson, Dominik Stein and Johan Svanström och Henrik Landgren.

Realtid har tidigare rapporterat om att Åsa Riisberg har lämnat sin partneroll i EQT för en ny position inom Bonnier.

– Att bygga detta starka team är en riktig milstolpe i EQT: s önskan att bli den föredragna partnern till de bästa marknadsledarna med hög tillväxt i hela Europa och därefter. Att lägga till en tillväxtfokuserad strategi passar oss perfekt eftersom det kompletterar EQTs ”ekosystem”, säger EQT:s vd Christian Sinding i en skriftlig kommentar.

–EQT Growth ett utmärkt exempel på hur vi kan använda EQT:s balansräkning för att påskynda utvecklingen av nya initiativ där vi kan generera stark hållbar avkastning för EQT: s investerare.

Platsannonser