Åsa Riisberg.
Åsa Riisberg.
Riskkapital

Riisberg byter EQT mot Bonnier – Callerström tar långledigt

Efter nästan 20 år på private equity-jätten har Åsa Riisberg klivit av som partner. Samtidigt har vice vd Caspar Callerström gått på en längre ledighet.

Uppdaterad 2020-10-13
Publicerad 2020-10-08

Flera förändringar på partnersidan hos EQT har skett i det tysta efter börsnoteringen för ett drygt år sedan.

Partnern Åsa Riisberg har klivit av helt och lämnat EQT, en uppgift som inte har kommunicerats av bolaget. På hennes Linkedin-profil anges det fortfarande också att hon är aktiv som partner. Realtid har inte lyckats nå Åsa Riisberg för en kommentar men EQT:s kommunikationsavdelning meddelar att avhoppet skedde redan i mars i år.

Åsa Riisberg började arbeta på EQT 2001. Under flera år var hon globalt ansvarig partner för EQT:s portfölj inom hälsosektorn. Hon spelade också en viktig roll i arbetet med noteringen 2019. Med åren har hon byggt upp en privat miljardförmögenhet. Enbart hennes aktier i det nu noterade private equity-bolaget är värda över 2 miljarder kronor.

Riisberg har haft en rad olika styrelseuppdrag under årens lopp, något som ser ut att fortsätta. Sedan augusti har hon tagit plats som styrelseledamot danska börsbolaget Netcompany men också i Bonnier News samt Bonnier Capital, en investeringsverksamhet inom Bonnier-gruppen som befinner sig i ett uppstartsskede.

Bonnier Capitals vd Jan Lund vill i dagsläget inte berätta mer om planerna för bolaget men säger att mer information kommer inom kort. Han uppger att Åsa Riisberg kommer att ha en styrelseroll i bolaget.

Samtidigt står det klart att Caspar Callerström, vice vd och medarbetare på EQT sedan 1997, nyligen har gått på en längre ledighet. Han väntas dock kvarstå i sin roll på bolaget när han kommer tillbaka efter årsskiftet.

Platsannonser

Logga in