Jan Jensen. Foto: White & Case
Jan Jensen. Foto: White & Case
M&A

M&A: White & Case årets Legal Advisor

Mergermarket har tilldelat White & Case titeln M&A Legal Advisor of the Year bland affärsjuridikbyråer i Sverige.

Uppdaterad 2020-12-11
Publicerad 2020-12-11

– Vi är oerhört stolta och tacksamma mot våra klienter för att ha tilldelats den mest prestigefyllda internationella utmärkelsen för svensk M&A. Detta pris är ett stort erkännande av styrkan i vår ledande M&A och Private Equity-rådgivning i Sverige, säger Jan Jensen, nordisk chef för Private Equity och Office Executive Partner på White & Case i Stockholm.

Europe M&A Awards uppmärksammar finansiella och juridiska rådgivares skicklighet inom M&A-affärer i Europa och baseras på Mergermarkets rankings, såväl antalet affärer som totalt transaktionsvärde, och på input från en oberoende panel bestående av experter inom M&A och representanter från Mergermarket. Hänsyn tas också till strategiska aspekter och graden av komplexitet och innovation.

Bland de 49 transaktionerna i Sverige hittills i år har White & Case varit rådgivare till Klarna, den ledande globala betalnings- och shoppingtjänsten, i den senaste kapitalrundan på USD 650 miljoner till en total värdering om USD 10,65 miljarder, vilket gör Klarna till det högst värderade privata fintech-bolaget i Europa och det fjärde högsta i världen.

White & Case var även rådgivare till Oatly och dess aktieägare i investeringen på USD 200 miljoner av en grupp investerare ledd av Blackstone Growth, och som också inkluderade Oprah Winfrey, tidigare Starbucks-vd:n Howard Schultz och Jay-Z:s underhållningsföretag Roc Nation.

Ett annat exempel på en högprofiltransaktion är EQT:s senaste förvärv av 29,6 procent av aktierna i Beijer Ref, en världsledande grossist inom kylteknik och luftkonditionering och noterad på Nasdaq Stockholm, från Carrier Global Corporation. Affären, till ett transaktionsvärde på ca. USD 1,1 miljarder, gör EQT till den största aktieägaren i Beijer Ref och byggde på legal rådgivning inom ett antal expertområden och geografiska marknader.

– Trots ett mycket utmanande år för många klienter och för M&A-affärer i allmänhet har vi haft ännu ett exceptionellt starkt år med många komplexa och strategiskt viktiga uppdrag inom ett antal branscher. Vår breda branscherfarenhet och globalt integrerade M&A och Private Equity-rådgivning, och vårt fantastiska och starkt kundfokuserade team i Stockholm, är några av nyckelfaktorerna bakom våra kundrelationer och de framgångsrika affärerna i år, och vår ledande position i Sverige, säger Jan Jensen.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in